Kırmızı kent Konya’da pandemi servisleri yüzde 100 doldu

Konya’da, Covid-19’lu hasta sayısındaki artış nedeniyle kamu hastanelerinin doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Konya’da günlük vaka sayısının 800’lere ulaştığını belirten Konya Tabip Odası Başkanı Doktor Eyüp Çetin, denetimlerin artırılması çağrısında bulundu.

Konya Tabipler Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, denetimlerin yetersiz olduğunu söyledi.
Google Haberlere Abone ol

KONYA - Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan korona virüsü risk haritasına göre çok yüksek riskli kategoride bulunan Konya’da vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Kentin durumu dün gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan güncel korona virüsü vaka haritasına da yansıdı. Haritaya göre, Konya’da 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka 150,98’den 203,91’e yükseldi.

KENTİN 2 BÜYÜK MEZARLIĞI DEFİNE KAPATILACAK

Öte yandan kentte artan vaka ve ölüm sayılarının ardından Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan Üçler Mezarlığı ve Selçuklu ilçesinde yer alan Musalla Mezarlığı ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi yeni bir karar aldı.
.

Belediye meclisinin aldığı karara göre, Konya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan Üçler ve Musalla Mezarlığı, kapasitesinin yüzde 99 doluluk oranına ulaşmasından dolayı 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren defne kapatılacak.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 800'ÜN ÜZERİNE ÇIKTI

Konya Tabipler Odası Başkanı Doktor Eyüp Çetin, Konya’da hafta sonu itibariyle kamu hastanelerinin Covid-19 bölümlerinin tamamen dolduğunu, birçok özel hastanenin de koronaya yakalanan hasta kabul etmeye başladığını söyledi.

Günlük vaka sayısının Konya’da 800’ün üzerine çıktığına dikkat çeken Çetin, “Artan vakalar hastanelerimizin yükünü de artırıyor. Şu an kamu hastanelerimizdeki pandemi servisleri yüzde 100 doldu. Bu sebeple özel hastanelerde Covid’li hasta kabulüne başladı. Denetimlerin artırılması gerekir. 15 gündür değişiklik yok. Denetimlerin yeterli olmadığını düşünüyorum. Yerel yönetim kendi ağırlığını koymalı. Gevşedikçe işi bıraktık. Toplum olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Maske mesafe ve hijyenin yanı sıra toplu alanlarda durmamalıyız” dedi. (DUVAR)