Kim'in kıtlık ve açlıkla sınavı: Kuzey Kore halkına siyah kuğu yeme çağrısı

Kim Jong-un'un kıtlık ve açlıkla mücadele seferberliği çerçevesinde kuğu yetiştiriciliğine soyunan Kuzey Kore'de halkı siyah kuğu yemeye teşvik eden yayınlar yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ülkenin tarihindeki en kötü ekonomik krizini yaşadığı, 1990'lardaki kıtlık ve açlıkla mücadele döneminin bir benzerinden geçtiği uyarıları sonrası, halka 'siyah kuğu yemeleri' tavsiye edildi. Korona virüsü pandemisi nedeniyle Çin'le sınırlarını kapayan ve tayfunların neden olduğu sellerle boğuşan Kuzey Kore'de Rodong Sinmun gazetesi, Kwangpho Ördek Çiftliği'nde sıhhi muayene odaları ve üreme için gerekli koşullar bulunan geniş bir endüstriyel kuğu yetiştirme bölümü açıldığını duyurdu. Gazete, açılışa iktidar partisinin Güney Hamgyong Eyaleti yöneticisi Ri Jong Nam'ın da katıldığını belirtti.

Sputnik'in haberine göre, Siyah kuğu etini 'leziz tadı, tıbbi değeri, kansere karşı etkisi' gerekçesiyle öven Rodong Sinmun, kuğu yetiştiriciliğinin 'halkın geçim kaynaklarının ve yaşam standartlarının iyileştirilmesine katkıda bulunacağını' öne sürdü.

PEK ÇOK ÜLKEDE TABU

Nadir bulunan siyah kuğuların etini yemek pek çok ülkede tabu kabul edilirken, ABD-Güney Kore merkezli Kuzey Kore haberleri sitesi NK News, Pyongyang'ın 2020'de tüketim için siyah kuğu yetiştirmeye başladığını yazdı. Habere göre o dönemde yerel medya, Kuzey Kore Tarım Bakanlığı'ndan bir araştırmacıya atıfla siyah kuğu etinin 'diğer etlere kıyasla daha fazla protein içerdiği ve daha kolay sindirildiğini' duyurdu.

'HER TAHIL TANESİNİN GÜVENCEYE ALIN' TALİMATI

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi'nin perşembe günkü brifingine göre Kim, topyekun tarım seferberliğinin parçası olarak her tahıl tanesinin güvence altına alınmasını emretti. Yapay zeka teknolojisi, yüksek çözünürlüklü video analizi ve diğer yöntemlerin kullanıldığı değerlendirmede son dönemde süzüldükçe süzülen Kim'in 'yaklaşık 20 kilo vererek 120 kiloya indiği, sağlıklı olduğu ve dublör kullanmadığı' belirtildi. (Sputnik)