Kim Jong-un'dan orduya 'salgın' talimatı

Covid-19 salgını nedeniyle 50 kişinin öldüğü açıklanan Kuzey Kore'de Kim Jong-un, sağlık yetkililerini eleştirip orduya ilaç dağıtımı görevi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Covid-19 salgını ile mücadelede sağlık yetkililerini eleştirip, orduya ilaç dağıtımı görevi verdi. Devlet haber ajansı KCNA'nın bildirdiğine göre Kim, “İlaç arzından sorumlu Kabine ve sağlık sektörü yetkilileri mevcut krizi anlamadı” dedi. 

Kim'in başkent Pyongyang'daki eczaneleri gezdiği ve Kabine ve sağlık sektörü yetkililerini “sorumsuz olmakla şiddetli bir şekilde” eleştirdiği belirtildi. Ordunun harekete geçirilmesi ile “ilaç tedarikinin istikrara kavuşturulacağı” açıklandı.

50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ RAHATSIZLANDI

Sağlık yetkilileri ülkede dün itibarıyla 50 kişinin salgın nedeniyle öldüğünü, 1 milyondan fazla kişinin ise “yüksek ateş” nedeniyle rahatsızlandığını duyurdu.

Salgının başlangıcından bu yana ülkede enfeksiyon görülmediğini savunan Kuzey Kore, ilk Covid-19 vakasını 12 Mayıs'ta açıklamıtı. Kim, daha sonra açıklama yaparak, salgının yayılmasının ülkesini "büyük kargaşaya" sürüklediğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)