Kim Jong-un: Güney Kore'yi gangsterler yönetiyor

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, Seul yönetimini "gangster" olmakla suçladı. ABD ve Güney Kore'ye "nükleer caydırıcılığı harekete geçirme" uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore'nin yeni yönetimine "gangsterler" ifadesini kullandı, "nükleer caydırıcılığı" harekete geçirmekle tehdit etti.

AFP'nin Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'ndan (KCNA) aktardığına göre, Kim Jong-un, Kore Savaşı'nın sona ermesinin 69. yılı anma töreninde yaptığı konuşmada, ABD ve Güney Kore'ye "nükleer caydırıcılığı harekete geçirmeye hazır olduğu" konusunda uyarıda bulundu. Kim Jong-un, "Nükleer savaş caydırıcılığını doğru ve hızlı bir şekilde harekete geçirmeye hazırız" dedi.

Konuşmasında, Güney Kore'de mayıs ayında göreve başlayan yeni Devlet Başkanı'na da tepki gösteren Kim Jong-un, "Yoon Suk-yeol liderliğindeki Güney hükümeti gangsterler tarafından yönetiliyor" dedi. Kim Jong-un, Kuzey Kore'ye saldırı olasılığı halinde "Böyle tehlikeli bir girişim derhal cezalandırılacak ve Yoon Suk-yeol hükümeti ve ordusu yok edilecek" ifadelerini kullandı.

ABD'nin 2019'dan bu yana ilk kez bu hafta Güney Kore açıklarında Apache helikopterleriyle yangın tatbikatı düzenlemesi Kuzey Kore'nin tepkisini çekmişti. (DIŞ HABERLER)