Kılıçdaroğlu’nun Roboski ziyareti: Acı hala taze, anneler adaletin geleceği günü bekliyor 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Roboski ziyaretinde tek gündemin ‘adalet’ olduğunu vurgulayan Meclis Uludere Komisyonu üyesi Gök: Acılar hala taze, yaralar açık. O yaralar adalet gelmedikçe kapanmayacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011'de savaş uçaklarının bombalaması sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin yakınlarını ziyaret etmek üzere eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, Şırnak Uludere'nin Roboski köyüne gitti.

'Helalleşme Buluşmaları' kapsamında katliamda yaşamını yitirenlerin aileleriyle görüşen Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, adalet sözü vererek olayın aydınlatılmasının ardından helalleşmek üzere yeniden bölgeye gideceğini vurguladı.  

‘ZİYARET TÜRKİYE’DE ÇOK ÖNEMLİ BİR YANKI BULDU’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu'nun 15 ay süren çalışmalarında görev yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de eşlik etti.  

Roboski katliamının yaşandığı günden bugüne geçen 11 yılda ailelerin adalet arayışı sürerken adaletin Roboski’ye uğramadığına vurgu yapan Gök, iktidarın olayın üzerini kapatmaya çalıştığını söyledi. Roboski katliamının faillerinin meçhul olmadığını belirterek, “Bu olay çok da karanlık bir olay değil” diyen Gök adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğini söyledi.  
CHP’li Gök, Kılıçdaroğlu’nun büyük yankı uyandıran ziyaretinin bu kapsamda önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Biz Roboski’de acılı ailelere acılarını bir nebze de olsa dindireceğimize, adaleti er ya da geç tecelli ettireceğimize dair söz verdik. Dün de bu yönde bir mesaj verildi. Biz acıları unutmuyoruz, unutturmuyoruz dedik. Buna paralel olarak iktidarımızda da bu olayla ilgili bir hesaplaşma süreci gerçekleşecektir. Türkiye’de adaleti Roboski nezdinde yeniden inşa edeceğiz” dedi.  

CHP'Lİ LEVENT GÖK, KILIÇDAROĞLU'NA ROBOSKİ ZİYARETİNDE EŞLİK ETTİ.

‘ROBOSKİ’DE GÜNDEM DE SOHBETLER DE ADALET ÜZERİNEYDİ’

Roboski katliamında yaşamını yitiren ailelerin Kemal Kılıçdaroğlu’nu çok sıcak karşıladıklarını kaydeden Levent Gök, görüşmelerdeki tek gündemin ‘adalet’ talebi olduğuna dikkat çekti: "Acılar hala taze, yaralar ise açık. O yaralar adalet gelmedikçe de kapanmayacak. Roboski’de gündem de sohbetler de adalet üzerineydi. Anneler hala gözü yaşlı bir şekilde adaletin geleceği günü bekliyor. Olayın üzerinden 11 yıl da geçse bu olay hala ilk günkü sıcaklığını koruyor.”  

ROBOSKİ KİTAP OLUYOR

CHP’nin Roboski katliamının ilk günden bugüne takipçisi olduğunu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu’nda görevlendirildiğini hatırlatan Gök, her zaman ailelerin hak mücadelesinin yanında olduklarını kaydetti.  
Konuyla ilgili yaptıkları açıklamaların yanında ‘gerçekleşmeyen adalet’ konulu bir de kitap hazırladığını anlatan Gök, “Kitabı birkaç hafta içinde okurlarla buluşturacağız. Bu olayı bir kez de kitapla anlatma fırsatı bulacağız” şeklinde konuştu.  

‘İKTİDARA HEM KIRGIN HEM KIZGINLAR’  

Katliamın olduğu süreçte Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu olay karanlık dehlizlerde kalmayacak” sözlerini hatırlatan Gök, ailelerin iktidara kızgın ve kırgın olduğunu da şu sözlerle anlattı:  
“11 yıl geçti adalet hala tecelli etmedi. Dolayısıyla aileler çocuklarının, yakınlarının pazarlık konusu edilemeyeceğini ifade ederek ısrarla adalet talep ediyor. AK Parti’ye hem çok kırgın hem de çok kızgınlar.”