Kılıçdaroğlu'nun katıldığı cenaze töreninde kısıtlamaya aykırı görüntü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı'da eski bakan Cemil Erhan'ın cenaze törenine katıldı. Törende pandemi kısıtlamasına aykırı görüntüler oluştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pandemi kısıtlamalarına karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı kabine üyelerinin kalabalık cenaze törenlerinde görüntülenmesi eleştiri konusu olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı cenaze töreninde de benzeri bir durum yaşandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, danışmanlığını yapan eski Devlet Bakanı Cemil Erhan için Ağrı, Patnos Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu ve Veli Ağbaba ile CHP Ağrı, Muş ve Van İl Başkanları eşlik etti.

Cemil Erhan, önceki gün geçirdiği kalp krizi nedeniyle Ankara’da kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

GENELGEDEKİ KISITLAMA

İçişleri Bakanlığı’nın tam kapanma genelgesinde cenaze törenine ilişkin olarak şunlar kaydedilmişti:

"Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-Devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait e-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacaktır.

Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlarımızdan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek olup Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapılacaktır."

CEMİL ERHAN KİMDİR?

Cemil Erhan, 1938’de Balıkesir’in Balya ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Erhan, Adalet Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdür Yardımcılığı ve serbest avukatlık yaptı.

15, 19 ve 20’nci Dönem Ağrı Milletvekilliği yapan Erhan, 50’nci Hükümet’te Devlet Bakanlığı görevini üstlendi. Son yıllarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını da yapan Cemil Erhan, evli ve 3 çocuk babasıydı. (HABER MERKEZİ)