Kılıçdaroğlu 'karar' anının videosu: 'İzin vermiyorum çekilmenize'

İkinci tura kalan CHP Genel Başkanlık seçimlerinde kuliste yaşananların görüntüsü ortaya çıktı. Gazeteci İmambakır Üküş'ün, Kemal Kılıçdaroğlu'na "Çekilemezsiniz" diyerek bağırdığı görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Şaban Sevinç, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı'nda ilk turu Özgür Özel'in gerisinde bitiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur öncesi çekilme kararı almayı düşündüğünü teyit eden bir video yayınladı. Videoda Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak bilinen gazeteci İmambakır Üküş'ün "Çekilemezsiniz" diyerek Kılıçdaroğlu'na bağırdığı görüldü.

İki adayın da yeterli oya ulaşamaması sonucu seçim ikinci tura kalmış ve oylama devam ederken Kılıçdaroğlu'nun çekileceği söylentileri gündeme gelmişti. Ancak iddialar daha sonra yalanlanmış ve Kılıçdaroğlu katıldığı ikinci turda seçimi kaybetmişti. 

'ÇEKİLEMEZSİNİZ, BU NAMUSSUZLARA KARŞI BEN İZİN VERMİYORUM'

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, dün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Kılıçdaroğlu ilk turda Özgür Özel’in önde çıkması üzerine 'Yapacak bir şey kalmadı' diyerek çekileceğini söyledi ancak… Danışmanı olarak bilinen İmambakır Üküş, Kılıçdaroğlu’nun elini tutarak 'Çekilemezsiniz, bu namussuzlara karşı ben izin vermiyorum' diye sert şekilde itiraz etti. İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu da ağlayarak 'Çekilmeyin, buna hakkınız yok vuruşa vuruşa kaybedelim’ diyerek baskı yaptılar. Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ile Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da çekilmemelisiniz diyerek Kılıçdaroğlu’nu oyunu kullanmaya ikna ettiler. Ve bu baskılar sonucunda çekilmeyen Kılıçdaroğlu ikinci turda ağır bir yenilgi ile kaybetti"

ÜKÜŞ YANIT VERDİ: İFTİRACISIN

Sevinç'in bu paylaşımı sonrası İmambakır Üküş şu yanıtı verdi:

"Şaban Sevinç sen yalancı ve iftiracısın... Buna rağmen ben sana bile 'namussuz' demem... Ben asla kimseye küfür ve hakaret etmem... Hele demokratik bir yarış içinde olan yol arkadaşlarıma asla demem ve denedim de... Orada dediğim şudur 'Biz bu yola birlikte yola çıktık. Bizim düşüncelerimizi almadan bireysel olarak bu kararı alamazsınız bu kararı hep birlikte almalıyız' dedim... Ayrıca orada yalnızca @kilicdarogluk destekleyenler yoktu... Başta divan başkanı Ekrem İmamoğlu olmak herkes vardı... Özgür Özel ekibi de oradaydı... Sana sorular sordum beni engelledin... Sana sorular sordum iftira atıyorsun yalan söylüyorsun... Sormaya devam ediyorum... Şaban Sevinç Halk TV'den neden kovuldun??? Murat Hazinedar dersem ne dersin? Sarıyer'de düğün desem ne dersin? 30 gün ramazan canlı yayın desem ne dersin.... Daha çok sorum var sınırlı aklın karışmasın diye parça parça soruyorum... Sorular bitsin belgeler dökümanlar da yayınlayacağım..."

SEVİNÇ VİDEO PAYLAŞTI

Üküş'ün yanıtı üzerine Sevinç, "İşte o olay…" diyerek yaşanan anın videosunu yayınladı. Sevinç'in, "CHP Kurultayında ilk tur oylama sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekilmesi tartışmaları ve Kemal beye yapılan 'çekilemezsin' baskıları…" mesajını paylaştığı videosunda Üküş’ün “Hayır hayır hayır, izin vermiyorum çekilmenize…” diye bağırdığı görüldü.

ÖZDAĞ İLE PROTOKOLDE ÜKÜŞ DE VARDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde 'gizli' bir protokol imzalamıştı. Protokole göre, Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olacağı ve birkaç bakanlık ile birlikte MİT Başkanlığı'nı da alacağı ortaya çıkmıştı. Kılıçdaroğlu, "İki kişinin namusuna teslim edilen bir konudur" diyerek protokole ilişkin detay vermemişti. Özdağ sosyal medyadan yaptığı açıklamada, CHP lideri ile imzalanan anlaşmadan en az dört kişinin haberdar olduğunu ve CHP Genel Başkan Danışmanı İmambakır Üküş'ün her detayı bildiğini yazmıştı: "İmambakır Üküş CHP Genel Başkan Danışmanı olarak Zafer Partisi-CHP protokolünün oluşmasının hemen her aşamasında vardı. İmzalar atılırken odadaki 4 kişiden birisiydi." (HABER MERKEZİ)