Kılıçdaroğlu'ndan Yunanistan tepkisi: İki popülist savaş kartına oynuyor

CHP lideri, Erdoğan ile Miçotakis arasındaki 'bir gece ansızın gelebiliriz' tartışmasına tepki gösterdi: İkisinin de oyları düşüyor. Haliyle iki popülist savaş kartına oynuyor. Kafa bu!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bir gece ansızın gelebiliriz' çıkışıyla tekrar gerginliğin arttığı 'Ege adaları' tartışmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. 

Gece yarısı Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu "Bu Yunanistan meselesi ve savaş tamtamları ile ilgili… Miçotakis ile Erdoğan’ın ortak bir noktası var; ikisinin de oyları düşüyor. Haliyle iki popülist savaş kartına oynuyor. Kafa bu! Adaların silahlanmasıyla ilgili tavrımız nettir, iktidara geldiğimizde bu meseleyi biz çözeriz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Eylül ayı başında Samsun’da Teknofest’te konuşan Erdoğan, “Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya: Bir gece ansızın gelebiliriz” açıklaması yapmıştı. Erdoğan daha sonra bu sözlerine dair yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın son dönemde Türkiye'ye yönelik tutumu izah edilir gibi değil. Bir yanda Ege'de yaptıkları ihlaller var, bazıları NATO görevi icra eden uçaklarımıza yönelik tacizler var. Onların anlayacağı dil neyse biz parantez açarak o dille konuşuyoruz. Anlıyorum ki onlar da anlıyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Türkiye, Yunanistan’ı Girit’te konuşlu Rus yapımı S-300 hava savunma sistemlerini kullanarak F-16 savaş uçaklarını 'taciz' etmekle suçluyor. Yunanistan, iddiaları reddederken Türk uçaklarının bildirim yapmadıklarını ve hava sahasını ihlal ettiği suçlamasını yöneltiyor. (HABER MERKEZİ)