Kılıçdaroğlu’ndan Madımak mesajı: Yüzleşmemiz gerekiyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Madımak Katliamı’yla ilgili yayınladığı video mesajında yüzleşme vurgusu yaparak “Ülkemizin bu gibi trajedilerden kurtulması gerekiyor” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Katliamı’yla ilgili bir video mesaj yayınlayarak daha demokratik bir Türkiye için Madımak ile yüzleşme çağrısı yaptı.

'MADIMAK ATEŞİ 28 YILDIR YANIYOR'

Madımak ateşinin 28 yıldır sönmediğini ve aradan geçen yıllara rağmen ortadaki enkazın kaldırılmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, halkın birlik olup “Bir daha asla” demesi gerektiğini söyledi. Bu katliamın tedavisi ihmal edilmiş iltihapların sonucu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu iltihapların günümüzde hala temizlenmediğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu mesajında “Bunun gibi büyük trajedilerin üstesinden gelmenin tek yolu, halk olarak bir araya gelmek ve hep birlikte ‘artık bunu kimse bize yapamayacak’ dememizden geçiyor. İşte o zaman bu enkazın ateşi sönecek ve dumanı dahi tütmeyecek” diye konuştu.

‘BİR DAHA ASLA DEMEYİ BİLMEMİZ GEREKİYOR’ 

Kendini her 2 Temmuz’da o otelde, o kâbusun içinde yeniden bulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Hayatlarımızı ve toplumumuzu yeniden inşa etmeye başlayabilmemiz için ülkemizin bu gibi trajedilerden kurtulması gerekiyor. Bunun için bu felaketin kayıp temellerini tümüyle ortaya çıkarmamız, onlarla yüzleşmemiz ve ‘bir daha asla’ demeyi bilmemiz gerekiyor. Bunu yapamazsak ilerde torunlarımız bizi yargılayacak. ‘Buna nasıl izin vermişler, nasıl bununla yüzleşmemişler’ diye soracaklar. Onlara yük olarak bu mirası bırakamayız. Müze yapmamız, yüzleşmemiz zaten bizim görevimiz. Gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye daha demokrat bir Türkiye, farklılıkları seven bir Türkiye bırakmamız bizim sorumluluğumuz. Bir kez daha bu felakette hayatını kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” (HABER MERKEZİ)