Kılıçdaroğlu’ndan emeklilere: Birlik olursanız istediğiniz partiyi iktidara taşırsınız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere seslendi: Sizin sesiniz çıkmıyor ki yeteri kadar, siz birlik olmuyorsunuz ki. Siz 10 milyon kitle birlik olursa siz istediğiniz partiyi iktidara taşırsınız.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’ni (TÜMEMEKDER) ziyaret etti. TÜMEMEKDER Başkanı Satılmış Çalışkan ve dernek üyeleriyle görüşen bir saate yakın görüşme gerçekleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu 10 milyon emekliye seslendi, “Zam vermiyorsanız oy vermiyorum diyeceksiniz” dedi.

'MAAŞIMIZ BİZİ GEÇİNDİRECEK ŞEKİLDE OLSUN’

Memura yüzde 36 oranında zam verilirken işçi emeklilerine yüzde 32 oranında zam verildiğini ve bu tutarın yetersiz olduğunu, işçi emeklilerinin açlık sınırı altında yaşadığını ve temel ürünlere dahi erişemediklerini belirten TÜMEMEKDER Başkanı Satılmış Çalışkan,
“İşçi emeklisinin zamları, hakları görüşülürken maalesef masada yokuz ve başkaları haklarımızı değerlendirmektedir. Bize milli gelirden pay verilmiyor. Emekli maaşları kira doğalgaz ve elektrik giderlerimizi karşılamıyor. Dul ve yetimlerimizin durumu daha kötü. Çocuklarımız ve dullar 700 lirayla geçinmek durumundalar” dedi.

Sağlık sorunlarının her geçen gün arttığını belirten Çalışkan, devlet ve üniversite hastanelerinden sıra alamadıklarını belirterek,
“Ben sigortalı olurken kimse 'sağlığına bakmıyoruz' demedi. 'Şu primi ödeyeceksin sağlığın bizden' dediler ama her gün değişiyor. Ben devlet hastanesine gidemiyorum. Randevu alamıyorum. Oraya gidiyorum tekrar ikinci bir sıra. Sağlığın düzeltilmesi lazım. Biz emekliler olarak çok zam istemiyoruz. Bizim maaşımız bizi geçindirecek şekilde olsun. Bizim bundan sonra çok bir şey yapmamıza gerek yok. Biz kat sayı ve gösterge sistemine geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘SİZE ZAM VERMİYORLAR AMA ZAMDAN PAY VERİYORLAR’

Kim hak, hukuk ve adalet arıyorsa yanında olmaya söz verdiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin yüzde elli zamlanmasının ardından emeklilerin de yüzde elli zam beklediğini fakat bunun gerçekleşmediğini belirterek, “Hangi gerekçeyle olmadı bilmiyorum. Başkan
‘milli gelirden pay alırsak’ dedi. Size pay vermiyorlar ama zamdan pay veriyorlar. Yapılan bütün zamlar düşük maaşlarımızla karşılanıyor” dedi.

10 milyon emekliye seslenen CHP lideri, “Size neden beklediğiniz zam verilmedi? 'Zam yapmasak da emekli nasıl olsa bize oy verecek' diye düşünüyorlar. Temel mantıkları bu. Ben ‘emekliler iki maaş emekli verilsin’ dediğim zaman bir grup emekli bana telgraf çekti, ‘gerek yok’ dedi. O düşünce bunların belleklerinde yer etmiş. Bütün emeklilerden ricam geçinemiyorsanız, torununuza harçlık veremiyorsanız, tatil yapamıyorsanız, kahvehanede iki çay içemiyorsanız hesabını demokratik yollarla sormak sizin göreviniz zaten. Bütün emeklilerin bir araya gelmesi lazım” diye konuştu.

‘ZAM VERMİYORSANIZ OY VERMİYORUM DİYECEKSİNİZ’

Emeklilerin, “Bize zam vermiyorsanız oy vermiyorum” demesi gerektiğini belirten CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu dediğiniz zaman bütün siyasi partiler size oy vermek zorunda kalır. Dul ve yetimlere son yapılan zamlardan sonra dul ve yetime verilen para 627 lira. Saraydaki zata ve şürekasına seslenmek isterim. Bir dul kadın 627 kirayla nasıl yaşayacak? Bunlarda vicdan var mı? Vicdan var mı? ‘627 lirayla Krallar gibi yaşa’ diyorsun. Milli gelirden pay neden versinler? Payı başkalarına veriyorlar size vermiyorlar. Onların çeteleri var onlara veriyorlar, beş maaş alana veriyorlar. Sizin sesiniz çıkmıyor ki yeteri kadar, siz birlik olmuyorsunuz ki. Siz 10 milyon kitle birlik olursa siz istediğiniz partiyi iktidara taşırsınız. Sizin birlik olma zamanınızdır. Bölünmeyeceksiniz, parçalanmayacaksınız.”

Açıklamanın ardından TÜMEMEKDER Ankara Şube Başkanı Hasan Aktaş, emeklileri konu alan şiirini Kılıçdaroğlu’na okudu.