Kılıçdaroğlu'ndan Başak Cengiz paylaşımı: Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz

Başak Cengiz'in Can Göktuğ Boz tarafından öldürülmesi üzerine paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Başak kızım… Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz" dedi. Temel Karamollaoğlu ve Ömer Çelik de tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen 28 yaşındaki Mimar Başak Cengiz için sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Cengiz'in fotoğrafını paylaşan Kılıçdaroğlu, "Başak kızım… Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz" dedi. 

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Vefat haberiyle yüreğimizi yaralayan #BaşakCengiz kızımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı. 

Karamollaoğlu şu mesajları paylaştı:

- Ne yazık ki; artan şiddet-cinayet vakaları artık kitlesel bir sorun haline dönüşmüş ve ciddi manada toplumsal huzurumuzu tehdit etmektedir.

- Bu olayların önüne geçmek için hep birlikte ve de hemen harekete geçmeliyiz.

- Bu konuda adım atmak için geç kaldığımız her dakika, bir başka insanımızın daha hayatını kaybetme veya onarılamaz zararlar görme ihtimali söz konusudur.

- Bugün adalet, eğitim ve ekonomi başta olmak üzere, ‘toplumsal cinnet’ hâlinin son bulması için bütüncül politikalar geliştirmek bir tercih değil; zorunluluktur!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından cinayete tepki gösterdi: 

– Karşı karşıya olduğumuz gaddarlık ve cinayeti tarif edecek kelime bulamıyoruz. Başak Cengiz nezdinde hedef alınan tüm insanlıktır, tüm kadınlarımızdır. Başak Cengiz’e rahmet diliyoruz. Bu cinayeti işleyene ve ait olduğu canice zihniyete lanet olsun. Bir kadını sadece masum ve ‘savunmasız’ olduğu için hedef aldığını söyleyen canice bir zihniyetle karşı karşıyayız. Toplumumuzun her bir zerresi bu canice zihniyetle, eğitim, hukuk ve bilinçlenme yoluyla mücadele etmelidir.

– Bu canice zihniyeti oluşturan her şeye ve bu zihniyetin hayatımızda dolaşan her bir ipucuna karşı bilinçlenme seferberliği ile hareket etmeliyiz. Toplumsal olarak kadın cinayetlerine karşı seferber olmamızın vakti gelmiştir ve dahi geçmektedir. Bugün insanlık namına, kadınlarımız adına Başak Cengiz'i kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Yürek kanatan bir acımız var.

– Her türlü ayrılığı gayrılığı bir kenara bırakarak insanlık namına topluca duyarlılık göstermeliyiz. Gelin tüm canlarımız yüreklerimizi ortaya koyalım ve kadın cinayetlerine karşı daha güçlü şekilde ‘Yeter’ diyelim; ‘dur’ diyelim. Bir bilinçlenme seferberliği için toplumumuzun her bir zerresine ve tüm yüreklere ihtiyacımız var."

NE OLMUŞTU?

Ataşehir'de 9 Kasım akşamı Can Göktuğ Boz, aynı sitede ikamet eden Başak Cengiz'e kılıçla saldırarak ağır yaraladı. Cengiz, kaldırıldığı hastanede vefat etti. Güvenlik kameralarından tespit edilen Boz, evinde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Boz burada savcıya ifade verdi. Savcılık, Boz’u 'Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'Silahla tehdit' suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti. Can Göktuğ Boz çıkarıldığı hakimlikçe "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan tutuklandı. (HABER MERKEZİ)