Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin itibarına darbe vuran açıklama

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Avrupa Konseyi'ni hedef alan açıklamasına tepki gösterdi: "Bu açıklama şunu gösteriyor; bizim ülkemizde anayasa, hukuk, yasalar yok. Biz uluslararası sözleşmeleri tanımayız."

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Osman Kavala’ya ilişkin Avrupa Konseyi’nin kararlarına dair sarf ettiği, “Bizim mahkemelerimize saygı duymayanlara biz de saygı duymuyoruz” ifadelerini değerlendirdi. Erdoğan’a tepki gösteren CHP lideri, “Bu ülkede demokrasinin olmadığını biz biliyoruz ama Erdoğan bu ülkede demokrasinin olmadığını bütün dünyaya ilan etti” dedi.

‘TÜİK’İN RAKAMLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Kadın İstihdamı’ konulu çalıştayın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının düşük olduğunu belirten CHP lideri, “Pazara gidince, alışveriş merkezlerine gidince fiyatları görüyorsunuz. Elektrik faturaları bunun en büyük kanıtıdır. Elektriğe yüzde 127 zam gelmiş ama enflasyon oranına bakıyorsunuz yüzde 50 civarında. Gerçeği yansıtmıyor. Gerçek mutfakta” dedi.

Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin, “Enflasyon nisan ayında yüzde ellinin altında tepe yapacak. Enflasyonun yüzde elliyi göreceğine inanmıyorum. Umarım yanılmam” sözleri Kılıçdaroğlu’na hatırlatıldı. Nebati’nin yanılmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “TÜİK Onun istediğinin biraz altında göstermiş, Nebati Bey üzülmesin diye” dedi.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI: ERDOĞAN BU ÜLKEDE DEMOKRASİNİN OLMADIĞINI TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Avrupa Konseyi'nin iş insanı Osman Kavala ile ilgili ihlal sürecini başlatmasına tepki gösterdiği ve "Bizim mahkemelerimize saygı duymayanlara biz de saygı duymuyoruz" ifadelerini kaydettiği sözleri Kılıçdaroğlu’na hatırlatıldı. Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösteren CHP lideri şunları söyledi:

“Bu açıklama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin itibarına darbe vuran bir açıklamadır. Bu açıklama şunu gösteriyor. ‘Bizim ülkemizde anayasa, hukuk, yasalar yok. Biz uluslararası sözleşmeleri tanımayız. Biz sadece kendi ülkemizde ülkemizi dilediğimiz gibi yönetir arzu ettiğimiz mahkemeden arzu ettiğimiz kararı çıkartırız’ anlamına geliyor. Eğer siz bir anayasa yapmışsanız, o anayasaya göre AİHM kararlarına uyacaksanız, ‘bunu zorunlu olarak bütün yargının uygulaması gerekiyor’ demeniz gerekirken ‘hayır bunlara uymayacağım’ derseniz, ‘Bizim ülkemizde otoriter yönetim var, ben ülkemi istediğim gibi yönetirim, siz ne derseniz deyin’ anlamı çıkar. Bu Türkiye’nin itibarına, demokrasi mücadelemize vurulmuş darbedir. Bu ülkede demokrasinin olmadığını biz biliyoruz ama Erdoğan bu ülkede demokrasinin olmadığını bütün dünyaya ilan etti. Bu da bizim açımızdan kritik bir süreç.”

‘O ÇOCUĞUMUZU ÇOK SEVİYORUM’

Trabzon'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde kendisine 'hain' diyen çocukla ilgili soru sorulduğu sırada CHP lideri, “O sevgili evladımızı çok seviyorum. Gözlerinden öpüyorum. Hiç kimse merak etmesin” dedi. (DUVAR)