Kılıçdaroğlu: Tüm trolleri saat 21.00'de bekliyorum, konuşacaklarımız var

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yapacağı canlı yayına 'trolleri' de davet ederek, "Konuşacaklarımız var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 21.00'de Twitter üzerinden canlı yayında açıklamalarda bulunacak.

"Bu akşam saat 21.00’de, Sarayın bana atadığı trollerimi ve ayrıca, Türkiye’nin tüm trollerini davet ediyorum. Konuşacaklarımız var" diyen Kılıçdaroğlu "Sevgili halkım, siz de gelin şahit olun. Burada buluşmak üzere" çağrısında bulundu.

İPTAL EDİLEN İHALE 3 KATINA VERİLMİŞTİ

Kılıçdaroğlu geçen günlerde bir ihale belgesini paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği ihalenin, Bandırma-Osmaneli Demiryolu projesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun "Islak imza ile Hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini anlatmak istiyorum" sözleriyle gündeme getirdiği Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi'nin ilk ihalesi 3 Nisan 2018 yılında yapılmıştı. 15 firmanın katıldığı ihale, 3 milyar 198 milyon liralık teklifle sonuçlanmış ve ancak iptal edilmişti. 21 Ağustos 2020'de yapılan ikinci ihale ise 9 milyar 449 milyon TL teklif veren Kalyon İnşaat'a verilmişti. İlk ihalenin yapıldığı 3 Nisan 2018'de dolar 3,97 TL iken, ikinci ihalenin yapıldığı Ağustos 2020'de ise 7,33 TL idi. TCDD 2020 Yatırım Programında ise dolar kuru 6 TL’ye sabitlenmişti. O dönem konu TBMM'ye de taşınmış ve "İki ihale arasındaki dolar kuru farkı 2 katı bile değilken, neden 3 katına yeniden ihale edildi?" sorusu yöneltilmişti.

ERDOĞAN: BEN İHALEYE İMZA ATMAM

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bugün Trabzon mitinginde konuya değinerek, şu açıklamayı yaptı: Geçen akşam yine çıkmış benim televizyon programım var. Aynı saatte o da kendi özelinden açıklama yapıyor. Bir ihale yapmışız, bu ihalede de 5’li çete diyor müteahhit firmalara… Bu firmalara 3 kat fazlasına verdiğimizi söylüyor. Ben ihalelere imza atmam... Bay Kemal yalancılığını ispat etti. (Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Habertürk yayınında Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt vermesini kast ederek) Ulaştırma Bakanımız Adil Bey’e 'Çık ve bunun dersini ver' dedim. Adil kardeşim çıktı televizyonda buna güzel bir ders verdi. (HABER MERKEZİ)