Kılıçdaroğlu talimat verdi: Başak Cengiz yorumuna suç duyurusu

Kılıçdaroğlu'nun öldürülen Başak Cengiz için yaptığı paylaşımının altına "CHP teşkilatına girip sağlam çıkamamış 'tecavüzzede' mi" diye yazan kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz'un sokakta kılıçla öldürdüğü Başak Cengiz'le ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı  “Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz” mesajının altına bir kişi "Hayırdır, bu abla da kim? CHP teşkilatına girip sağlam çıkamamış 'tecavüzzede' mi?" diye yazdı. 

Kılıçdaroğlu, verdiği talimatla "Halil Dede" isimli kullanıcı hakkında suç duyurusu yapılmasını istedi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erdoğan ile aynı söylemde bulunan densiz @HalilDe04100370 isimli Twitter kullanıcısı hakkında Sayın Genel Başkanımızın talimatı üzerine derhal işlem başlattık. Bu kişiden hesap soracağız! Elbette, sandıkta da Erdoğan'dan halkımız hesabını soracak!" dedi.

Suç duyurusu yapıldığını açıklayan Çelik, "Erdoğan'ın kullandığı dilin sonuçları! Toplumsal barışı bozucu söylem ve davranışlardan kaçınmanın zamanı gelmedi mi ey Erdoğan! Hunharca katledilen bir mimar! Bu katliam üzerinden densizce yapılan değerlendirmeler!" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)