Kılıçdaroğlu özel güvenliklerle görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güvenlik ve Savunma İşçileri Genel Başkanı Ömer Çağrıcı ve yönetimi ile biraraya gelip taleplerini dinledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki makamında Türk-İş’e bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik - İş) Genel Başkanı Ömer Çağrıcı ve yönetimini kabul etti. Görüşmeye CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç da eşlik etti.

Sendika temsilcilerinin Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyarette, özel güvenlik görevlilerinin sahada yaşadığı sorunlar konuşuldu, sendika örgütlenmesiyle ilgili faaliyetler aktarıldı.

Görüşmede 340 bini bulan sayılarıyla özel güvenlik görevlilerinin ‘devlet hizmetinde’ çalıştıklarına dikkat çeken Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı, çoğu zaman kötü muameleyle karşılaştıklarını ifade etti. Çağrıcı, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gerekliliğine de vurgu yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da güvenlik alanının çok önemli olduğuna dikkat çekti, 2004 yılında çıkan Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un birçok yönden geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin, özel güvenlik görevlilerinin sorunlarının çözümüne yönelik yapılacak çalışmalara destek vereceğini söyledi. Görüşmenin sonunda Çağrıcı, Kılıçdaroğlu ve Mansur Kılınç’a kuzu derisine basılan bayrak hediye etti. (DUVAR)