Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında 1.5 saatlik görüşme

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ “ikinci tur” gündemli görüşmesi Zafer Partisi’nde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ATA İttifakı üyesi Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki görüşme sona erdi. Zafer Partisi’ndeki toplantının gündemi 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu oldu.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek ortak açıklama yaptı.

KILIÇDAROĞLU: DÜŞÜNCELERİMİZİ AYRINTILI ANLATTIK

Alkışların ardından ilk konuşan isim olan Kılıçdaroğlu, “Sayın Genel Başkan ve arkadaşları lütfedip kabul ettiler kendileriyle gayet güzel verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin sorunlarını dünya sorunlarını masaya yatırdık. Değerlendirmelerde bulunduk. Ben sayın genel başkana Millet İttifakı liderlerinin görüşmelerini çalışmalarımızı, anayasa değişikliği ile ilgili düşüncelerimizi, bazı sorular da sordu, olabildiğince ayrıntılı şekilde bilgilendirdim. Türkiye’nin demokrasiye dayanışmaya ihtiyacı var. Sayın genel başkan arkadaşlarıyla görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi ayrıntılarıyla aktardık” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ardından konuşan Özdağ ise şunları söyledi:

“Biz de sayın CHP Genel Başkanına ve heyete teşekkür ediyoruz. Bazı sorularımız vardı onları sorduk. Ayrıntılı cevaplar aldık. Aldığımız cevapların çerçevesinde yetkili kurullarda değerlendirmemizi yapacağız. Ata İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanlarıyla ve Sinan Oğan’la bu toplantıdan önce değerlendirmeler yapmıştık, sonrasında tekrar yine değerlendirme yapacağız. Kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız.”

KILIÇDAROĞLU’NA BÖKE VE ÖZTRAK EŞLİK ETTİ

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi’ne yaptığı ziyarete CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi'ne gelmeden hemen önce Twitter hesabından bir video paylaştı. CHP liderinin paylaştığı videoda dün yaptığı konuşma yer aldı.