Kılıçdaroğlu Nevşehir'de: Hep beraber Çankaya'ya yürüyeceğiz...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençleri iktidara getirmek için hep birlikte iktidar için mücadele edeceğiz. Kesinlikle ama kesinlikle Türkiye'yi farklı bir ufuğa taşıyacağız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Nevşehir'deki seçim mitingine katıldı.

İlk olarak kürsüye çıkan Mansur Yavaş, "Birleşe birleşe kazanacağız" mesajını verdi.

Yavaş, açıklamasında iktidar cephesine tepki göstererek, "Karalamak, kötülemek, nefret dili, ayrıştırmak... Biz bu filmi 2019 senesinde gördük. Her seçim yaptıkları gibi sürekli ayrıştırmak, sürekli kötülemek" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanı 1994 yılında belediye başkanı olduğunda meclis üyesi yetersizdi ama kendilerine destek oldular. Biz 'topal ördek' olduk maalesef. Oy vermeyen cezalandırılıyor, böyle bir mantık var. Sonuç ne oldu? Biz başkente belediye başkanı seçildik."

İktidarı HÜDAPAR üzerinden eleştiren Yavaş, "Uzun süre Altılı Masa, Altılı Masa derken kendileri de altıyı tutturdular. Grup başkanvekilleri (Bülent Turan) 'HÜDAPAR bizim ittifakımızda değil' demiş. Nerede? Hangi listelerden aday oldu?" ifadelerini kullandı.

"Şu anda beka gerçekten tehlikede" diyen Yavaş, şunları söyledi: "Mülteciler nedeniyle tehlikede, işsizlik nedeniyle tehlikede, asıl devletin bekası şimdiden tehlikeyi giriyor. Halktan koptular, insanlar istediğini alabiliyor mu, pazarları milletvekilleriyle dolaşsınlar."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cami açılışındaki sözlerine tepki gösteren Yavaş, "Bir cami açılışında dediler ki, 'Diyanet'i kapatacakmış.' Diyanet İşleri Başkanlığı'nı Mustafa Kemal Atatürk kurdurmuş, kapatmaya kimsenin gücü yetmez" ifadelerini kullandı.

Gençlere çağrı yapan Yavaş, şunları ifade etti: "Gençler görev size düşüyor; birinci turda bitireceksiniz. İkinci tura kalmayacak. Ben 2014 seçimlerinde bir gadre uğradım biliyorsunuz. Hiç bunlara fırsat vermeyeceğiz, açık farkla birinci turda bitireceğiz."

Mansur Yavaş'ın ardından kürsüye Kemal Kılıçdaroğlu çıktı:

CHP lideri, "Önce bir konuda anlaşacağız. Gençler iktidar istiyorlar, iktidar onların hakkı" diyerek konuşmalarına başlayan Kılıçdaroğlu, "Gençleri iktidara getirmek için hep birlikte iktidar için mücadele edeceğiz. Kesinlikle ama kesinlikle Türkiye'yi farklı bir ufuğa taşıyacağız. Gençlerle birlikte taşıyacağız, kadınlarla birlikte taşıyacağız" dedi.

Birliktelik vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Beraber olmak, beraber mücadele etmek, kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Beraber olacağız, birlikte olacağız. Türkiye'ye yeni bir ufuk getireceğiz. Bay Kemal sözünden dönmez" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde yaşanan bir sorun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Kırsal boşalıyor, köyler boşalıyor. Kırsalda düzgün üretim yapılamıyor. Yapmamız gereken bir şey var; çiftçiyi toprağa küstürmeyeceksin, üreticiyi toprağa küstürmeyeceksin. Onlar üretecekler ve 85 milyonun karnı doyacak" diye konuştu. 

'O ÇANKAYA MİLLETİN ÇANKAYASI'DIR'

Kılıçdaroğlu, "Benim saraylarda gözüm yok. Rahatsız olurum sarayda oturmaktan. Ne yapacağım ben sarayı? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mütevazi bir köşkü vardır, Çankaya'dır. Mansur Başkan söyledi: Hep beraber Çankaya'ya yürüyeceğiz. O Çankaya milletin Çankayası'dır. Milletin onurudur, gururdur. Niye tarihimize sırtımızı çevirelim. Neden saraylar? İsraf günahtır" dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, "Çıkaracağım bir numaralı genelge, savurganlığı önleme genelgesi olacak. Söz verdim, size de söz vereyim. İlk yapacağım işlerden birisi, Cumhurbaşkanlığı'nın 16 uçağını satacağım, orman yangınlarını söndürmek için yangın söndürme uçakları alacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)