Kılıçdaroğlu: Mahalleme, Saraçoğlu’na sahip çıkıyorum

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’nın merkezinde yer alan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca restorasyon çalışmaları başlatılan tarihi Saraçoğlu Mahallesi’ne ilişkin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Kılıçdaroğlu 10 yıl yaşadığı Saraçoğlu Mahallesi'nin özgün değeriyle korunması gerektiğini ifade etti.

Mimarlar Odası heyeti, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü.
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhuriyetin ilk toplu konutu Saraçoğlu Mahallesi'nde devam eden restorasyon sürecini, yerel yönetimlerin sorumluluk ve yetkilerini değerlendirmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, mimar ve restorasyon uzmanı Cansen Kılıççöte’nin bulunduğu heyet görüşmede, Saraçoğlu Mahallesi'nin geleceği ve devam eden uygulamalar ile alanın kamusal kullanımının yitirilmesinin kente kaybettireceklerini ele aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 10 yıl yaşadığı Saraçoğlu Mahallesi'nin özgün değeriyle korunması gerektiğini ifade ederek, “Kendi mahalleme Saraçoğlu'na sahip çıkıyorum" dedi. (DUVAR)