Kılıçdaroğlu İnönü anmasına katıldı

2. Cumhurbaşkanı ve CHP'nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü vefatının 47’inci yılında Anıtkabir'deki mezarında düzenlenen törenle anıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsmet İnönü vefat yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, askeri heyet ve İnönü ailesi ile CHP’li yöneticiler ve milletvekilleri katıldı. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyma ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından, heyet İnönü'nün Anıtkabir'deki lahdine geçti.

LAHİTTEKİ DÜZENLEME 1997'DE BUGÜNKÜ HALİNİ ALDI

12 yıl Cumhurbaşkanlığı ve 17 yıl Başbakanlık yapan İsmet İnönü, 25 Aralık 1973 günü saat 16.10'da Pembe Köşk'te 89 yaşındayken vefat etmişti. İnönü'nün cenaze töreni, 28 Aralık 1973 Cuma günü yapıldı. Dönemin başbakanı Naim Talu'nun önerisiyle naaşın Anıtkabir'e gömülmesi kararlaştırıldı. 6 Kasım 1981 gün ve 2549 sayılı Devlet Mezarlığı hakkındaki kanunla, Atatürk için tesis edilen Anıtkabir’de Atatürk ve İsmet İnönü’nün kabrinin muhafaza edileceği Anıtkabir alanı içinde başka hiçbir kimsenin defnedilmeyeceği belirtilmişti. İsmet İnönü’nün lahdi, 1993 yılında başlayan bir çalışmayla yeniden düzenlendi ve Ocak 1997’de bugünkü halini aldı. (ANKA)