Kılıçdaroğlu ile görüşen Özgür Demirtaş'tan 'arka plan' açıklaması

Kılıçdaroğlu'nun Özgür Demirtaş'a 'Para yönetimini devretme' teklifinde bulunduğu iddiası CHP kaynaklarınca yalanlanmıştı. Aynı kaynaklar görüşmeyi ise doğrulamıştı. Demirtaş'tan da açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Özgür Demirtaş ile görüşmesinin gündem olmasının ardından iki taraftan da görüşmeye dair bir yalanlama gelmezken Demirtaş'ın sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama geldi.

Demirtaş, "Arkadaşlar; çok kez yazdığım gibi benim siyaset ile ilgili ne bir ilgim ne de isteğim yok. Şu anda teknokrat olarak kalmak istiyorum. Elbette Türkiye’nin zenginleşmesi, yatırım çekmesi, refaha ulaşması için arka planda kalmak kaydıyla ne gerekirse elimden geleni yaparım" diyen Demirtaş, açıklamasının devamında "Ülkede sadece ben değil binlerce güzel insan var yardım edebilecek. Önemli olan alım gücümüzün artması. Son yıllarda alım gücü çöktü. Çok uyarılar yapıldı 10 yıldır. Umarım bu uyarılar bir gün herhangi bir siyasi parti tarafından dinlenir. Hangi siyasi parti, Bilim insanları ve uzmanlar ile beraber karar verirse ülke için doğru yapar. Dünya çapında parasal politikalar sıkılaşınca, Bilimle karar veren ülkeler ayakta kalıyor lütfen unutmayın" ifadelerine yer verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile akademisyen Özgür Demirtaş bir araya geldiği iddiaları CHP kaynaklarınca doğrulanırken, aynı kaynaklar 'para yönetimini devretme' teklifi yapıldığı iddiasını ise reddetti. (HABER MERKEZİ)