Kılıçdaroğlu ile 100'den fazla milletvekili 'Salı Toplantıları' için Erzurum'da

Meclis’in tatile girmesiyle her hafta salı günü bir ilde toplantı düzenleme kararı alan CHP lideri Kılıçdaroğlu ile 100'den fazla milletvekilinin bulunduğu uçak, Erzurum'a iniş yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin her hafta salı günü TBMM'de yaptığı grup toplantısı, bu haftadan itibaren ekim ayına kadar değişik illerde yapılacak. Bunun ilk uygulaması için Erzurum seçildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 100'ün üzerinde milletvekili, Erzurum'da yapılacak grup toplantısı için aynı uçakla Ankara'dan yola çıktı.

VEKİLLERDEN PİLOTA ALKIŞ

CHP lideri ve 100'ün üzerinde milletvekilini taşıyan uçak, planlanan saatte Erzurum Havalimanı'na iniş yaptı. Çok sayıda milletvekilinin aynı uçakta yolculuk yapıyor olması endişe yaratmıştı. Yolculuk boyunca bunun sohbetlerini yapan milletvekilleri, uçağın alana inmesiyle birlikte pilotu alkışladı.

Kılıçdaroğlu, havalimanında Erzurum'un yöresel başbar oyunuyla karşılandı. 

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ESNAF ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, grup toplantısı için geldiği Erzurum'da Kongre Caddesi'nde esnaf ziyareti yaptı. CHP lideri, ziyaret sırasında kentin ünlü cağ kebabını da tattı.

TBMM'nin tatile girmesi nedeniyle grup toplantısı yerine her hafta salı günü bir ilde toplantı düzenleme kararı alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilk toplantının 2 Ağustos Salı günü Erzurum'da yapılacağını duyurmuştu. CHP Genel Başkanı ile birlikte 100'den fazla milletvekilinin aynı uçakta bulunması, partide endişe yaratmış, bazı vekiller uçağın kaza geçirmesi halinde CHP'de neredeyse milletvekili kalmayacağını dile getirmişti. 

Bir milletvekili, şu ifadeleri kullanmıştı: “Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları aynı uçağa binmezler. Çünkü, Allah korusun bir kaza-bela halinde Silahlı Kuvvetlerimizin komutansız kalmaması amaçlanır. Büyük şirketlerin sahipleri de aynı uçağa binmez ya farklı uçaklarla ya da karayoluyla yolculuk yaparlar. Hatta aile ve çocuklarıyla aynı araçta bulunmamaya özen gösterirler. Bir kaza halinde hepsi ölmesin, yaralanmasın diye. CHP böyle bir olasılığı düşünmeli ve hepimizi aynı uçakla götürüp getirmemeliydi.” (HABER MERKEZİ)