Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesi cumartesi günü gerçekleşecek

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanlarıyla Cumartesi günü bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 18 Mart Cumartesi günü saat 13:00’te HDP Genel Merkezi’nde HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’la bir araya gelecek.

HDP’nin 2021’in Eylül ayında açıkladığı 11 maddelik tutum belgesini gündeme alacaklarını belirten HDP yöneticileri, kuvvetler ayrılığının yeniden tesis edilmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması, demokratik hak ve özgürlüklerin yeniden inşası gibi konuları müzakere etmek istediklerini söyledi. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollardan çözümünün sağlanmasının temel gündemlerinden biri olacağını belirten HDP yöneticileri, cezaevlerindeki siyasi tutuklular, kayyım atanan belediyeler gibi konuların da gündeme gelmesini beklediklerini kaydetti.

'HERHANGİ BİR TEMİNAT BEKLEMİYORUZ'

HDP’nin devam eden (15 Mart) Merkez Yürütme Kurulu toplantısının gündemlerinden biri de HDP’nin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarma kararı. Geçtiğimiz hafta yapılan Parti Meclisi toplantısında mevcut iktidarın ilk turda kaybetmesi için Türkiye’deki tüm muhalefet partilerinin ortak bir adayı desteklemesinin önemine dikkat çekilmişti. Aynı toplantıda aday çıkarma kararında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılacak görüşmenin sonuçlarının önemli olduğuna da vurgu yapılmıştı.

Cumartesi günü gerçekleşecek ziyarette Kemal Kılıçdaroğlu’ndan herhangi bir söz ya da teminat beklemediklerini ifade eden HDP’li yetkililer, “Bizim için ilkesel düzeyde mutabakata varmak, demokrasi ortak paydasında buluşmak önemli” değerlendirmesini yapıyor. HDP’nin devam eden MYK toplantısından cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı çıkmasının sürpriz olmayacağı ifade ediliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, 2017 yılındaki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş referandumu sonrasında HDP’yi ziyaret etmiş, dönemin HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ile bir araya gelmişti.

Etiketler hdp chp