Kılıçdaroğlu: İktidardaki zorbaya kadınlar dersini verecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı verilmesi üzerine kadınlara seslendi: "Sizin hayatınızı cehenneme döndürenlerin kimler olduğunu iyi öğreniniz. Çocuklarınızın, kız çocuklarınızın hakkına hukukuna sahip çıkınız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı video ile kadınlara seslendi. Kılıçdaroğlu, "Sizin hakkınızı hukukunuzu her yerde, her platformda sonuna kadar savunacağım. Söz veriyorum" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun "İktidardaki zorbaya kadınlar dersini verecek. #İstanbulSözleşmesi geri gelecek!" notuyla paylaştığı videodaki konuşması şöyle: 

"Sevgili halkım, bBir devlet gece yarısı kararnameleriyle yönetilemez. Bir gece yarısı kararnamesiyle 42 milyon kadının hakkı hukuku onların elinden alınamaz. Bu videomu izleyen bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Haklarınıza sahip çıkınız, hukukunuza sahip çıkınız. Sizin hayatınızı cehenneme döndürenlerin kimler olduğunu iyi öğreniniz. Çocuklarınızın, kız çocuklarınızın hakkına hukukuna sahip çıkınız. Ben söz veriyorum; her zaman, her yerde, her ortamda bütün kadınların hakkına hukukuna sahip çıkacağım. Adalet neredeyse orayı arayacağım. Adaletten yana olacağım, sizden yana olacağım. Sizin hakkınızdan hukukunuzdan yana olacağım. Sizin hakkınızı hukukunuzu her yerde, her platformda sonuna kadar savunacağım. Söz veriyorum." (HABER MERKEZİ)