Kılıçdaroğlu Hatay'a gidiyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP'li büyükşehir belediye başkanları ile birlikte depremin vurduğu Adana'da incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da depremden etkilenen ve arama kurtarma çalışması süren bölgede inceleme yaptı.

Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden zarar gören kente geldi.

Çukurova ilçesindeki Yurt Mahallesi'nde yıkılan apartmanın enkazında yürütülen çalışmayı inceleyen Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ilgililerden bilgi aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye güçlü bir ülkedir. Bütün yaralarını saracaktır. Hep birlikte gönlümüz, kalbimiz, dualarımız o bölgede'' dedi.

Kılıçdaroğlu, büyük bir sorunla karşı karşıya olunduğunu bildirerek, "Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu tür acıları belli aralıklarla yaşıyoruz. En büyük arzumuz bu acıları bir daha yaşamamak ve bunun önlemini akılcı bir şekilde almak. En büyük arzumuz bu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Elbette Türkiye güçlü bir ülkedir. Bütün yaralarını saracaktır Türkiye. Hep birlikte gönlümüz, kalbimiz, dualarımız o bölgede. Her kurtulan vatandaşımız gönlümüzde bir rahatlama hissettiriyor. Keşke hiç kimse hayatını kaybetmeseydi; cana değil mala gelseydi. Ama maalesef hayatını kaybeden çok sayıda vatandaşımız var. Bölgede çalışan arama-kurtarma ekipleri var. AFAD yetkilileri var. Onlara da teşekkür ediyorum. Onlar sadece enkaz altında kalan bir kişinin değil aslında bizim de hayatımızı kurtarıyorlar bir anlamda" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, daha sonra Hatay'a hareket etti. (HABER MERKEZİ)