Kılıçdaroğlu: Faize karşıyım edebiyatı yapıp, beşli çetelere kaynak aktarıldığını kimse unutmasın

Kılıçdaroğlu, katıldığı açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Faiz kararını eleştiren CHP lideri, "Faize karşıyım edebiyatı yapıp, beşli çetelere kaynak aktarıldığını kimse unutmasın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararına ilişkin, "Vatandaş sanıyor ki, bizim de faizimiz düştü. Hayır efendim sanayicinin, esnafın faizi düşmedi ama bankaların faizi düştü. Bankaların faizi düştü ama bankaların vatandaşa verdiği kredinin faizi düşmedi" ifadelerini kullandı. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Üç Kemallerin kenti burası. Bu kadim kente hizmet etmek çok güzel bir şey. Sadece işçinin umudu değil, esnafın da umudu, işsizlerin de umudu, çalışanların da umudu, alın teri döken herkesin umudu; kimse unutmasın Bay Kemal olacaktır. Bizim saraylarda oturmak gibi bir amacımız yok.

Merkez Bankası politika faizi indirdi. Vatandaş sanıyor ki, bizim de faizimiz düştü. Hayır efendim sanayicinin, esnafın faizi düşmedi ama bankaların faizi düştü. Bankaların faizi düştü ama bankaların vatandaşa verdiği kredinin faizi düşmedi.

Son 6 ayda bankaların kârı yüzde 400'ü aştı. Bankalar olağanüstü gelir elde ediyorlar demektir. Faize karşıyım edebiyatı yapıp, beşli çetelere kaynak aktrıldığını kimse unutmasın.

Bütün milli değerlerimiz yabancı para karşısında değer kaybediyor. Türkiye dünyanın en ucuz ülkesi haline geliyor. Milli kuruluşlarımız, değerlerimiz çok düşük bedelle artık satılır hale geliyor. Herkesin sorumluluğu var. O sorumluluğun bilincinde olarak yarın sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Vicdanınızın sesini dinleyin, bu ülkeyi dinleyin, yoksulların, işsizlerin sesini dinleyin. Bizim hedefimiz herkes için çalışan, alın teri döken herkes için çalışmak bizim boynumuzun borcudur. Herkesin böyle bilmesini isterim.

Politika faizi düşürüp bankalara kar sağlayanları düşünün. Merkez Bankası'nın iradesiz kararının milletin ekmeğiyle oynaması demektir. Geliyor gelmekte olan, sakın unutmayın. Umutsuz olmayın diyorum, az kaldı göreceksiniz. Hep beraber Türkiye'yi aydınlığa çıkarağız. Bu ülkeye, demokrasiyi, hukuku, adaleti mutlaka getireceğiz. Altı lider bu konuda söz verdi ve bunu gerçekleştireceğiz." (HABER MERKEZİ)