Kılıçdaroğlu: Erdoğan 'Yargıtay kararı bir kenara atılmaz' diyor, elbette atılamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, 'Yargıtay kararı bir kenara atılmaz.' diyor. Elbette atılamaz, çünkü bu karar, yargı tarihinin yüz karasıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay'ı tahliye etmeyen Yargıtay ve Yargıtay'a destek veren Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Anayasa Madde 153: 'Anayasa Mahkemesi kararları (…) yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar.' Erdoğan, 'Yargıtay kararı bir kenara atılmaz.' diyor. Elbette atılamaz, çünkü bu karar, yargı tarihinin yüz karasıdır" ifadelerini kullandı.

"Altında imzası bulunan sözde yargıçlar da bağımsız irade ve vicdanlarıyla değil, talimatla bu kararı almışlardır" diyen Kılıçdaroğlu, "Hatta o kadar ileri gitmişlerdir ki, Anayasa Mahkemesi kararı hakkında 'hukuki değer ve geçerlilik yoktur' deme cüretini bile kendilerinde bulmuşlardır" eleştirisinde bulundu.

Erdoğan'ın Yargıtay'ı eleştiren AK Partilileri tehdit ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Erdoğan bir de 'AYM maalesef yanlışları arka arkaya yapar hale geldi' dedi. Yani açıkça diyor ki, 'Anayasa Mahkemesi, Yargıtay gibi henüz benim söylediklerimi yerine getiren bir mahkeme olamadı… Anayasa Mahkemesine yapacağım atamalarla burayı da Saraydan talimat alacak hale getireceğim.' Öyle ki hukuku ayaklar altında çiğneyen bu kararı eleştiren yol arkadaşlarını, AK Partilileri bile tehdit ediyor. Verdiği mesaj çok açık… 'Hukuk düzeninin tekliği'nden, yani hukuktaki normlar hiyerarşisinden, aşama aşama 'Saray düzeninin tekliği'ne geçiyoruz…" (HABER MERKEZİ)