Kılıçdaroğlu: CHP Arnavutköy'den az oy alıyor, kabahat bizde

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Arnavutköy'de az oy aldığını belirterek, "Kabahat bizde. Ankara'da oturup 'Bize oy verin' dedik. 'Vermiyorum' diyor. Gelmedik, ama şimdi yapıyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arnavutköy Kültür, Spor, Eğitim ve Yaşam Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı.

CHP'nin Arnavutköy'den aldığı oy sayının az olduğunu belirten Kılıçdaroğlu "Kabahat bizde. Siz vatandaşın sofranıza oturdunuz mu? Derdini dinlediniz mi? Ankara'da oturup 'Bize oy verin' dedik. 'Vermiyorum' diyor. Gelmedik, oturmadık ama şimdi yapıyoruz. Geleceğiz, oturacağız, helalleşeceğiz, kucaklaşacağız. Adalet için, hak için hukuk için birlikte olacağız." ifadelerini kullandı.

 Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

 "İstanbul yıllarca ihmal edildi. İstanbul, dünyanın en güzel kenti. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir kent. İstanbul'a hizmet etmek başlı başına son derece önemli ve değerli.

KABAHAT BİZDE: Başkan, kente rant gözüyle bakmıyoruz dedi. Geçmişte kente rant gözüyle bakanlar, 'Kupon araziler benden sorulmadan kimseye verilmeyecek' diyenler elini ayağını İstanbul'dan çeksin. Arnavutköy'den CHP az oy alıyor doğrudur. Kabahat bizde. Siz vatandaşın sofranıza oturdunuz mu? Derdini dinlediniz mi? Ankara'da oturup 'Bize oy verin' dedik. Vermiyorum diyor. Gelmedik, oturmadık ama şimdi yapıyoruz. Geleceğiz, oturacağız, helalleşeceğiz, kucaklaşacağız. Adalet için, hak için hukuk için birlikte olacağız.

Kütüphanenin adının 'Cemil Meriç' olması son derece değerli. Bizim hak edene hak ettiğini verdiğimizi gösterir. Onun siyasi görüşüne değil, onun bizim edebiyatımıza yaptığı katkı açısından hiçbir ayrım yapmadığımızı gösterir. Bu insanlar bizim kültürümüzün, edebiyatımızın parçası.

SİYASET AYRI, İNSANLIK AYRI: Diğer belediye başkanlarını davet ediyoruz çoğu zaman icabet etmiyorlar. Ayrımcılık bu ülkeden artık silinmeli. Sayın başkanım siz üstünüze düşen görevi yapıyorsunuz ve yapmaya da devam edin. Bizim kültürümüzü, bizim inancımızı, bizim felsefemizin ne olduğunu onlarda artık öğrenmeliler. Biz Yunus'un felsefesinden, Ahi Evran'ın, Mevlana'nın, Horasan erenlerinin felsefesinden geliyoruz. Biz ayrımcılık yapmayız, kimseye kin tutmayız. Siyaset ayrı, insanlık ayrıdır.

Belediye başkanlarıma 'Fakir mahallelerden başlayarak hizmet götüreceksiniz' dedim. Arnavutköy'de bunlardan birisi. Bir anlamda İstanbul'un varoşu olarak tanımlanır. İstanbul ayrı Arnavutköy ayrı. İstanbul'un yarattığı bütün değerlerden Arnavutköylülerin de yararlanması lazım.

AYRIŞAN DEĞİL, KUCAKLAŞAN TÜRKİYE İSTİYORUZ: Bizim görevlerimizden birisi fakirin fukaranın hakkını korumaktır. Fakirin fukaranın hakkını korursanız sosyal devlet olur. Hiçbir evde gelecek endişesinin olmadığı bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Biz bu inşa olayını sadece CHP olarak değil 6 siyasi parti bir araya gelerek bunu yapmak istiyoruz. Sorun bir Türkiye sorunudur. Ayrışan Türkiye istemiyoruz. Kucaklaşan bir Türkiye istiyoruz. Varsa hataları hatalarıyla yüzleşme cesareti gösteren bir Türkiye istiyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz. Böyle bir Türkiye 6 liderin de isteğidir. Bu çerçevede hareket ediyoruz.

170 MİLYAR LİRAYI BİR AVUÇ KİŞİYE VERİYORSUNUZ: Canımızı acıtan şudur. Alt gelir gruplarından üst gelir gruplarına olağanüstü kaynak transferi oluyor. Sosyal devlet, fakirin, fukaranın yanında duran devlet demektir. Kur Korumalı Mevduat diye bir olay yapmışsanız, 6 ayda bu mevduat sahiplerine ödediğiniz para 75 milyar 600 milyon lira. Bu hazineden çıkan para. Bir de Merkez Bankası'ndan çıkan var. 170 milyar lirayı bir avuç kişiye veriyorsunuz. Biz bunu kabul etmiyoruz." (HABER MERKEZİ)