Kılıçdaroğlu: Bunu bana söyleyen partili 3 yıldır beni dinlememiş, başkasını dinliyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'da partililere seslendi, eleştirilerini sıraladı: “İl örgütüne gittiğimde 'Suriyeliler konusunda niye bunu söylemediniz?' diyor. Oysa ben bunu 3 yıldır söylüyorum.”

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Ankara İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı, "İktidar Yolunda Dayanışma Yemeği" düzenledi. CHP Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri ve teşkilat üyelerinin yanı sıra dayanışma yemeğine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Vedat Bulut’un da aralarında bulunduğu meslek örgütü temsilcileri de katıldı.

Partililerin daha çok çalışması, toplumla daha sık diyalog kurulması gerektiğini, bu sayede iktidara geleceklerini belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sinevizyon gösteriminde yer alan "Çankaya seni bekliyor. Ankara seni bekliyor" ifadelerine atıf yaparak, "Evet Çankaya bizi bekliyor. Kimse bize oturduğumuz yerde Çankaya’yı ikram etmez. Halkın sorunlarını içselleştirmemiz gerekiyor" dedi.

‘ÇANKAYA SENİ BEKLİYOR’

Dayanışma yemeğinin açılışından konuşan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara teşkilatının seçimler için çalışmaya başladığını söyledi ve "CHP’lilerin her biri diktatörlük heveslilerine karşı dün olduğu gibi yarın da dimdik ayakta olacaktır" dedi.

Ankara il örgütünün cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarını dışladığını dile getiren Akıllı, "Ankara’nın adayı bellidir. Ankara seçimlerinde hiçbir hırsızlığa izin vermeyeceğiz. Partimizi Ankara’da birinci parti yapmanın onurunu yaşayacağız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Adalet Yürüyüşü" görüntülülerinin yer aldığı belgesel gösteriminde, "Çankaya seni bekliyor.
Ankara seni bekliyor" denildi.

Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Evet Çankaya bizi bekliyor. Kimse bize oturduğumuz yerde Çankaya’yı ikram etmez. Halkın sorunlarını içselleştirmemiz gerekiyor. Yaşadıkları sorunları yaşamanız gerekiyor" dedi.

Partililere yönelik eleştirilerini de dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim için çok çalışmaları gerektiğini, kendilerine oy vermeyenlerin yaşadığı yerlerde özellikle çalışmaları gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Her bir arkadaşım yani yol arkadaşım birlikte mücadele edebilirsek, gücümüzü birleştirebilirsek, söylemlerimizi ortaklaştırabilirsek kazanabiliriz. Beraber aynı şeyleri söylemek, halkın sorunlarını birlikte dile getirmek zorundayız" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde oldu:

BİRBİRİMİZE PROPAGANDA YAPMAKTAN VAZGEÇECEĞİZ: Her birimiz, birbirimize propaganda yapmaktan birbirimizi eleştirmekten vazgeçmeliyiz. Söylemlerimizi aynı paralelde götürebilirsek halk bize oy verecek, halkımızla buluşacağız. Daha önce bize selam vermeyenler selam veriyor. Halk kucağını açtı ve samimi olarak bizi bekliyor. Bu mücadele hak mücadelesidir. Her insanın evinde huzur içinde yatması mücadelesidir. Bu mücadele hak, hukuk, adalet, ekmek mücadelesidir. Evine ekmek götüremeyen milyonların mücadelesidir. İktidar yolunda dayanışma yemeği güzel. İktidar yolunda yürüyeceksek yemekten hemen sonra kadın gençlik kolları, milletvekilleri ve genel başkan çalışmak zorundayız. Çalışırsak göreceksiniz sonuç alacağız.

YORULMAK BANA HARAMDIR: Kendi adıma söylüyorum eksiklerim yanlışım olabilir. Ama şundan bütün yola arkadaşlarımız emin olsun. Yorulmak bana haramdır, yorulmayacağım iktidara akacağım. Çalışacağımız alanı belirlerken kendi mahallemizde çalışmayacağız. Oyumuzun düşük olduğu, ilişki kuramadığımız insanlarla konuşacağız. Ben kanaat önderleriyle toplantı yapıyorum, CHP’ye oy vermemiş insanlarla oturuyorum. Her türlü soruyu sorup samimiyetle cevaplandıracağım diyorum. Dürüstlük deseniz var erdem deseniz var. Bütün yol arkadaşlarımda bunlar var. Eksik olan ne? Strateji. Kime anlatacağımız konusunda eksiğiz. Oy vermeyende değil sorun oy istemeyende.

HERKESLE KUCAKLAŞIYORUZ: Hırsızlık yolsuzluk yapmayacağız, bize oy vermeyenlerin hakkını hukukunu da savunacağız. Herkesin inancına, kimliğine saygı göstereceğimizi, CHP’deki değişimi söylüyoruz. Herkesle kucaklaşıyoruz. Bunları anlatmamız lazım ama birbirimize değil.

İKTİDAR BİZİ BEKLİYOR: İl örgütüne gittiğimde “Suriyeliler konusunda niye bunu söylemediniz?” diyor. Oysa ben bunu 3 yıldır söylüyorum. Bana söyleyen partili 3 yıldır beni dinlememiş. Başkasını dinliyor ama dinlemesi gereken kişiyi dinlemiyor. Bu tür eksikliklerimiz var. Madem yemekteyiz eksikliklerimizi görmek zorundayız. Vatandaş, iktidar bizi bekliyor. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bütün sorunları çözebiliriz. Sorunu yaşayanı dinletsek zaten sorunu çözebiliriz.

HELLAŞMEYİ GETİRECEĞİZ: Vatandaşlar bizi bekliyor. Masum insanlar, aydınlar hapishanede ise, il başkanlarına cezalar getiriliyorsa hepimizin düşünmesi lazım. Bu ülkeye demokrasiyi, özgürleşmeyi, helalleşmeyi getireceğiz. Görevimiz ağır ama önemli olan zor işi başarmak. Hepimizin omuzlarında ağır yük var.

KISIR TARTIŞMALARDAN VAZGEÇİN: Görevimiz ağır biliyorum. Her birimizin omuzlarında ağır yük var, kabul etseniz de etmeseniz de. "CHP üyesiyim" diyorsanız ciddi bir sorumluluğunuz var demektir. Hepimiz sorumlulukla hareket etmek zorundayız. Her alanda sorun var ama her alanda da çözüm var. Umutsuz değiliz. Umutsuzluk bizim kitabımızda yoktur. Kısır tartışmalardan vazgeçin, asla izin vermeyin. Memleketin bu kadar sorunu varken kısır tartışma mı olur?

YEMEK GELMEDİ DİYE SANDIK MI TERK EDİLİR?: Seçime gideceğiz. Sandıkta görevli kişi “dışarıya çıkıp sigara içeceğim.” Hayır içmeyeceksin. “Bana yemek gelmedi ben burayı terk edeceğim”, partiden atılması lazım. Yemek gelmedi diye sandık mı terk edilir? İl ilçe başkanı görevini tam yapacak. 10 bini aşkın sandık görevlisinin imzası yok. Sorunu mu varmış sorun dedim. Sorunu olmayanların tamamını atın. Onlar partili değil. Nasıl bir görev üstlendiklerinin farkına varmaları lazım.

BURSA İÇİMDE UKTEDİR: Bursa hep içimde uktedir. En rahat alacağımız yerde büyükşehir belediyesiyle il başkanının çekişmesi nedeniyle kaybettik orayı. Bursalılara borçluyuz. Niye yapıyoruz biz bunu? Hangi gerekçeyle?

GELİYOR GELMEKTE OLAN: Toplum kucaklaşmış vaziyette biz emek harcadığımız sürece toplumla kucaklaşacağız. Geliyor gelmekte olan.