Kılıçdaroğlu: Akli melekelerini kaybetmiş biri ülkeyi intihara sürüklüyor

TÜSİAD Başkanı'yla görüştüğünü söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Herkesin konuşması gerekiyor. Akli melekelerini kaybetmiş bir adamın ülkeyi intihara sürüklemesini kim daha ne kadar izleyecek?” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İrfan Değirmenci'nin sunduğu Halk TV Ana Haber yayına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski ile görüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, “Gerçekten çok sıkıntılı bir tablo var Türkiye'de. TÜSİAD Başkanı'nı aradım, herkesin konuşması gerekiyor. Bu çağrıyı yaptım onlara ve aynı zamanda kaygılarını da dinlemek istedim. Gerçekten de ülke tam bir yangın yeri. Akli melekelerini kaybetmiş bir adamın ülkeyi intihara sürüklemesini kim daha ne kadar izleyecek?” diye konuştu.

“Bakın, şu an seçim ilan etsinler, yarın ülke toparlanır. Bu kadar net, bu kadar kesin konuşuyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ve Bahçeli'nin tek yapması gereken kendilerinin gitme olasılığını millete göstermeleridir” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

TÜM VÜCUT KANGREN OLDUKTAN SONRA KONUŞSANIZ NE OLUR: Bu hükümet çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya. Çoklu organ yetmezliği içindeki bu saray hükümeti artık ülkemiz için de kangrenli bir bacaktır. Seçimle kesersek hayatta kalırız. Susma zamanı değil, herkes konuşmalı, herkes düşüncesini söylemeli. Her vatandaşın, her üreticinin, her alın teri dökenin böyle bir sorumluluğu var. Tüm vücut kangren olduktan sonra konuşsanız ne olur konuşmasanız ne olur çünkü bir anlamı kalmaz.

SEÇİM SANDIĞI ÖNÜMÜZE KONULANA KADAR SUSMAYACAĞIZ: Vatanını seven artık susamaz, susmamalı. Bu saray ve şürekâsı utanması yoktu, açıkçası söyleyeyim kalbi de yoktur. Bu milleti bu zulümden kurtarmak da bizim boynumuzun borcudur. O seçim sandığı önümüze konulana kadar asla susmayacağız. Susarsak kendi vatandaşımızın hakkını savunacak kimseyi bulamayacağız. Hep birlikte bütün vatandaşlar, hep birlikte çağrıyı yapmalıyız. Bir an önce Türkiye yangın yerinden kurtulacaksa seçim sandığını getirsinler milletin önüne.

TÜRKİYE BU YÜKÜ ÇEKEMEZ: (Asgari ücrete yapılan zamla ilgili soru üzerine) Olay asgari ücret olayını çoktan aştı artık. Olay, Türkiye yangın yerine dönmüş vaziyette. Asgari ücreti ne yaparlarsa yapsınlar, ne oldu doları frenleyemiyorlar, borsa durdu, hayat durmuş, piyasa durmuş vaziyette. Dolayısıyla Türkiye bu yükü çekemez. Eğer bu yük biraz daha devam ederse, bu suskunluk biraz daha devam ederse ekonomi duracak, Türkiye büyük kayıplarla karşı karşıya kalacak. O nedenle tekrar ifade edeyim: Hep birlikte, her zaman ülkemizi seviyorsak, ülkemizin üretmesini istiyorsak, bu ülkenin sanayicisi, tüccarı, esnafı, çiftçisi, işsizi konuşmalı. İktidar çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya olduğunu kabul etmeli ve Türkiye'nin kurtuluşu için sandığı getirmeli. (HABER MERKEZİ)