Kılıçdaroğlu: 20 Aralık gecesi aydınlatılmalı

'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' modelinin açıklandığı 20 Aralık gecesi kamu bankalarındaki hareketliliğe dikkat çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu "O gece mutlaka aydınlatılmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası'nın rezervinin, döviz kuru korumalı TL mevduatı sisteminin açıklandığı 20 Aralık Pazartesi 3,6 milyar dolar, 21 Aralık Salı günü ise 3,4 milyar dolar olmak üzere 7 milyar dolar azaldığı ortaya çıkarken, kamu bankalarıyla birlikte rakamın 20 milyar doları bulduğu öne sürülüyor. Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay bugünkü köşe yazısında, 20 Aralık gecesi Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank’ın çok aktif kullanıldığı bilgisinin olduğunu belirterek, "Anlatılan o ki 20 Aralık gecesi toplam 20 milyar doları bulan, her bankaya birbirine yakın oranda sorumluluk dağıtılan bir operasyon yapıldı" duyumunu aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmenin ana konusunun da 20 Aralık gecesi olduğunu ifade eden Balbay, şunları yazdı:

O geceyi mutlaka aydınlatmak gerektiğini söyleyip (Kılıçdaroğlu) şunları vurguladı:

“Öncelikle Meclis’te bunun araştırılmasını isteyeceğiz. Arkadaşlar hazırlıklarını yaptılar. Geçmişte 128 milyar doların peşine düştüğümüz gibi 20 Aralık gecesinin de hesabını soracağız. Akıldışı, güven ortamını tümüyle ortadan kaldıran bir adım daha attılar. Bunun bedelini millet ödeyecek.”

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYINI KENDİ ADINI ÖNDE TUTARAK PERDELİYOR

Kılıçdaroğlu ile görüşmelerin olmazsa olmaz sorusu cumhurbaşkanı adaylığı. Bilinenleri vurguladı, Millet İttifakı bileşenlerinin kabulüyle böyle bir adaylığın söz konusu olabileceğini söyledi, ekledi:

“Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız.”

Kemal Bey’in anlatımlarından bizim çıkardığımız sonuç şu:

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını, kendi adını önde tutarak perdeliyor!