Kılıçdaroğlu: 14 Mayıs'ta seçim olacak, sandığa gideceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sandıklar gelecek, 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz, Allah’ın izniyle hep beraber yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup toplantısındaki "Rahmetli Menderes, 14 Mayıs 1950'de 'yeter söz milletindir' diyerek milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün Altılı Masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına bu kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine yeter diyecektir" sözlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da seçim tarihiyle ilgili konuştu.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, Antep'te "Güneydoğu Hemşeri Buluşması"na katılan Kılıçdaroğlu, CHP'ye yeni katılan üyelerin parti rozetlerini taktı.

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında "Bize güvenin. Sandıklar gelecek, 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz, Allah’ın izniyle hep beraber yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi büyüteceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle: 

'NASIL OLUYOR DA TEK YÜZÜK SAHİBİ OLANLAR BUGÜN SARAYLARDA OTURUYORLAR'

"Ülkemizin çok önemli sorunları var. Bu sorunların bir şekliyle aşılması lazım. Bu sorunları çözmek, bizim elimizde. Sorunları çözecek kişileri iktidara taşıdığımız zaman, çözülmeyecek hiçbir sorun kalmaz. Bu işin sırrı nedir? Bu işin sırrı şudur: İktidara taşıdığınız kişiler, iktidardayken mal varlığı edinmezse yani zenginleşmezse, o zaman halka hizmet ediyor demektir. Ama zenginleşirse, mal mülk sahibi olursa; kendi malını mülkünü korur, vatandaşı korumaz. İşin sırrı budur. O nedenle geçmişte, 'Benim tek bir yüzüğüm var, başka bir şeyim yok' diyenler; bugün saraylarda oturuyorsa, şu soruyu kendinize soracaksınız: Nasıl oluyor da tek yüzük sahibi olanlar bugün saraylarda oturuyorlar?"

'ESKİ ALIŞKANLIKLARIMIZI BİR TARAFA BIRAKMAK ZORUNDAYIZ'

"Eğer hepimiz sağduyulu düşünürsek, sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyarsak ve oyumuzu adalet için, hak için, hukuk için kullanırsak; evlatlarımızı düşünürsek, komşumuzu düşünürsek, işsiz evladımızı düşünürsek oyumuzun rengini değiştirmek zorundayız. Eski alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakmak zorundayız."

'BERABER YÜRÜDÜĞÜMÜZ ZAMAN ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ'

"Evet, dört tarafımız ateş çemberi. Farkındayız hepimiz. Bu güzel ülkede hep beraber huzur içinde yaşamak varken niye kavga ediyoruz? Allah aşkına bana söyler misiniz, biz neden insanların kimleri, inançları, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapıyoruz? Bunları bir tarafa bırakalım. Allah’ın yarattığı en değerli varlık insandır. İnsanın kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı göstermek zorundayız. Kesinlikle ama kesinlikle; yeni bir Türkiye istiyorsak, kendi içinde barışık bir Türkiye istiyorsak, kamplaşma olmasın artık bu memlekette diyorsak yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Beraber yürüyeceğimiz bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Beraber yürüdüğümüz zaman çok daha güçlü olacağız."

'BENİM DE ÖZELEŞTİRİ YAPMA GİBİ BİR GÖREVİM OLMALI'

"CHP elbette tarihsel kökleri olan, yüz yıllık bir parti. Bizim hatalarımız olmadı mı? Bizim de hatalarımız oldu. Madem samimi bir toplantıdayız, madem beraberiz benim de özeleştiri yapma gibi bir görevim olmalı ve benim de sizlerle helalleşmem gerekiyor. Biz yeri geldi Ankara’da oturduk. Güzel nutuklar attık. Ama gelip sizin sofranıza oturmadık. Çayınızı, kahvenizi içmedik, derdiniz nedir diye sormadık. Ankara’da oturduk, bize oy verin dedik. Siz de haklı olarak dediniz ki gelmediniz, oturmadınız, konuşmadınız, derdimizi dinlemediniz, ben sana niye oy vereyim."

'BU ÜLKEDE HERKESİN KARNI DOYMALI'

"Her gün karşılaştığımız ama görmezden geldiğimiz insanların hakkını, hukukunu savunacaksınız. Onlar avukat tutamazlar. Hak talebinde bulunduklarında belediyesi, zabıtası gelir onları götürür, haklarını dahi arayamazlar. Eğer siyaset yapıyorsanız onların hakkını hukukunu savunacaksınız. Bu ülkede herkesin karnı doymalı. Herkesin işi, maaşı olmalı. Hiçbir anne evladını aç yatağa yatırmamalı. Hiç endişe etmeyin. Allah nasip eder, sizlerin oylarıyla iktidara geldiğimizde göreceksiniz hiçbir aile sosyal devlet nerede demeden o devlet onun yanında olacak. Sizin yanınızda olacak. Bu ülkede birileri 4, 5, 6 yerden maaş alırken sizin üniversiteyi bitiren çocuğunuz yıllardır işsiz geziyor. Onun hakkını kim koruyacak, yanında kim duracak? Endişe etmeyin bu kardeşiniz duracak."

'UYUŞTUCU BARONLARININ TEHDİTLERİNE PABUÇ BIRAKMAM'

"Uyuşturucu baronlarının, mafyanın Türkiye’de cirit attığını da biliyorsunuz. Milyonlarca evladımızın, genç çocuklarımızın zehirlendiğini biliyorsunuz. Antep’te sizlere söz veriyorum; o uyuşturucu baronlarının, o mafyanın bu topraklardan kökünü kazıyacağım. Tamamını, ama tamamını yok edeceğim. Onlar tehdit ediyorlar, biliyorum. Bizim Allah’tan başka korkacağımız kimse yoktur. Tehditlerine pabuç bırakmayacağız. Mücadele ise sonuna kadar mücadele edeceğiz. Onların önünde diz çökerek onlara itaat etmek varsa biz ayakta ölmeyi her zaman tercih ederiz."

'14 MAYIS'TA GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ'

"Burada yaşadığınız sorunları, aşağı yukarı; giderseniz İzmir’in varoşlarında da yaşandığını görürsünüz. İstanbul’un varoşlarında da aynı sorunların yaşandığını görürsünüz. Türkiye çok güzel bir ülke. Bu ülkede kamplaşmak yerine niye kucaklaşmıyoruz? Kavga etmek yerine niye barışmıyoruz. Ayrılmak yerine niye birleşmiyoruz? Komşu komşunun kimliğini, inancını sormaya başladı. Buradan Türkiye’yi inşallah çıkartacağız. Evlatlarımız umutsuz, acaba Türkiye düzelir mi diye. Türkiye düzelecek. Aramızda yaşayan 3 milyon 600 bin Suriyeli, zamanı geldiğinde Türkiye’ye turist olarak gelecekler. Kimseye düşmanlık etmeden, kimsenin kimliğini sorgulamadan, beraber bu ülkede huzur içinde yaşayacağız. Bize güvenin. Sandıklar gelecek, 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz, Allah’ın izniyle hep beraber yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi büyüteceğiz." (HABER MERKEZİ)