Kiev'de kent merkezine hava saldırısı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in işlek bir bölgesinde iki bina füzelerle hedef alındı. Kiev Belediye Başkanı, saldırı sonucu bir binanın kısmen yıkıldığı ve enkaz altında kalanlar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın başkenti Kiev'de kent merkezine hava saldırısı düzenlendiği, atılan füzeler sonucu iki binanın vurulduğu açıklandı.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Rusya'nın bu sabah erken saatlerde Ukrayna başkentine saldırdığını ve en az iki konut binasının vurulduğunu söyledi. Saldırı sonucu kısmen yıkılan dokuz katlı binada yangın çıktığını belirten Klitschko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Enkazın altında kalanlar var" dedi. Reuters'e göre, saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı.

The Guardian muhabiri Lorenzo Tondo da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kiev'e trenle yeni geldik ve tren istasyonundan çıkar çıkmaz kent 4 füzeyle vuruldu" dedi. 

KULEBA'DAN G7 ZİRVESİNE ÇAĞRI

Kiev'e saldırıyla ilgili Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda yaralanan bir çocuğun fotoğrafını paylaşarak, "G7 zirvesi, Rusya'ya daha fazla yaptırım ve Ukrayna için daha ağır silahlarla yanıt vermeli" dedi.

'GUTERRES'İN ZİYARETİNDE SALDIRIYA UĞRAYAN BÖLGE'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in yaklaşık iki ay önce Kiev ziyareti sırasında saldırı düzenlenen bölgeye yeniden füzeler atıldığını belirten Tondo, Guardian'a "O gün, Amerika'nın Sesi gazetesinde çalışan ve füzelerin isabet ettiği dairede yaşayan gazeteci Vira Hyrych saldırıda hayatını kaybetmişti" dedi.

Ukraynalı milletvekili Rustem Umerov da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kente 12 füze atıldığı ve enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları yapıldığını ifade etti.

Başkente en son hava saldırısı 5 Haziran'da Shevchenkivskyi semtinde iki konut binasının füzelerle hedef alınmasıyla yaşanmıştı. Saldırıya uğrayan bölgenin birçok restoran ve kültür merkezine ev sahipliği yapan işlek bir yer olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler ukrayna kiev