Kıblesinin yanlış olduğu 49 yıl sonra fark edilen caminin yenisi yapılıyor

Aydın'da 2017 yılında kıblesinde 45 derecelik sapma belirlenen cami yapılan düzenlemeyle 3 yıl daha kullanıldı. Geçen yıl yıkılan caminin yerine yenisi yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kıblesinin yanlış olduğu fark edilen caminin yerine yeni inşa ediliyor. 1968 yılında yapılan ve geçen yıl yıkılan caminin kıblesinde sapma olduğu 2017 yılında belirlenebilmişti.

Yapılan düzenlemeyle camide bir süre daha ibadete devam edilmişti ancak 'daha büyük cami ihtiyacı' gerekçe gösterilerek 52 yıl sonra yapı yıkılmıştı.

Yaylaköy Cami Yaptırma Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı ve cami imamı Ömer Taş, eski caminin kıblesinde 45 derecelik sapma olduğunu aktardı. Taş, "Geçtiğimiz yıllarda böyle bir durumla karşılaşınca mahalleli büyük bir şoka uğramıştı. Şimdiye kadar niye tespit edilmedi diye bir sitemleri oldu. Eski teknoloji ile yapıldığı için kasti bir hata olmadığını düşünüyoruz. Biz bu olaydan sonra camiyi yaptıran hayırsever Himmet Kocagöz'ün varislerine ulaştık. Onların da rızasını alarak, eski camiyi yıkıp yeniden yapılması konusunda bir karar aldık" dedi. (AA)

Etiketler aydın kuşadası cami