KHK’lı doktor Mehmet Antmen'e göreve iade kararı

2016 yılında ihraç edilen doktor Mehmet Antmen, Ankara 22. İdare Mahkemesi’nin kararı ile göreve iade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) görevinden ihraç edilen doktor Mehmet Antmen görevine iade edildi. 

BirGün'ün haberine göre, Ankara 22. İdare Mahkemesi’nde görülen davada 7 yıl sonra göreve iadesine karar verilen Antmen, “Göreve iademin 7 yıl sürmesi bile başlı başına bir hukuksuzluk” dedi.

Görevinden 2016 yılında ihraç edildiğini hatırlatan Antmen, 7 yılın ardından kararın çıkmasını “geç gelen adalet” sözleriyle tanımladı.

Antmen “Neden ihraç edildiğim hiç belli olmadan Resmi Gazete’ye ismimi yazdılar. 6 yıl boyunca neden ihraç edildiğimi öğrenemedim. İhracımdan 1 yıl sonra ‘Komisyona başvurun, savunmanızı verin’ dediler ancak biz neyle suçlandığımızı dahi bilmiyorduk” dedi.

“2011 yılında Mustafa Özenç’in anmasında yaptığı konuşma nedeniyle DHKP-C ve Devrimci Yol örgütüyle irtibat ve iltisaklı çıkmışım” diye konuşan Antmen, “Bu nedenle ihraç edilmişim. Mahkeme göreve iademe karar vermiş ancak aradan geçen 7 yıl içerisinde yaşadığım sıkıntılar belki de göz ardı edildi. Tazminatım ödenecek mi ödenmeyecek mi belli değil. Çok geç gelen bir adalet bu. Göreve iademin 7 yıl sürmesi bile başlı başına bir hukuksuzluk. Tüm KHK’lar iptal edilene dek mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Mehmet Antmen KHK