KHK'li akademisyen Nuriye Gülmen’in 15 yıla kadar hapsi istendi

KHK ile görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen hakkında "örgüt üyeliği" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Okmeydanı semtinde bulunan İdil Kültür Merkezi'ne yönelik polis baskınında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan KHK ile görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen'in aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, Gülmen'in "örgüt üyeliği" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu Nuriye Gülmen ile Yasemin Karadağ, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Gülmen ve Karadağ'ın avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.  

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. Sanıklar Fırat Kaya ve Olcay Karadağ'ın üzerlerine atılı "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasına yönelik yeterli delil elde edilemediği belirtilen mütalaada, beraatları istendi. Mütalaada, Nuriye Gülmen ile Yasemin Karadağ'ın ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi talep edildi. 

'ADALETSİZLİĞİ KABUL ETMİYORUM'

Nuriye Gülmen mütalaaya karşı savunmasında SEGBİS ile konuşmakta zorluk çektiğini söyleyerek, "20 aydır tutukluyum. Özgürlüğümden mahrumum, ailemden uzağım. Adaletsizliği kabul etmiyorum" dedi. Yasemin Karadağ ise savunmasında sağlık sorunları olduğunu belirterek, "Kaçma şüphesinden bahsediliyor ancak kaçmak için sağlıklı olmak gerekiyor. Mağduriyetlerimin görülerek, tahliye edilmeyi talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre talep eden avukatlar, müvekkillerinin tahliyesini istedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, Nuriye Gülmen ile Yasemin Karadağ'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet, diğer sanıkların da haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmetti. Mahkeme, sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi. (HABER MERKEZİ)