KHK ile ihraç edilen Ruken Kaya Ay göreve iade edildi

Eğitim-Sen üyesi öğretmen Ruken Kaya Ay, ihraç edildiği görevine iade edildi. Eğitim Sen Bodrum Temsilcisi Okyay, "İhraçlardan mağdur olan tüm kamu emekçilerinin hak kayıpları karşılanmalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Bodrum ilçesinde KHK ile ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi öğretmen Ruken Kaya Ay'ın göreve iade edilmesine karar verildi.

Evrensel'in haberine göre, konuyla ilgili Eğitim Sen Bodrum Temsilcisi Yüksel Okyay, bir açıklama yaptı. Okyay, “KHK’lar ile ihraç edilen 4 bin 239 KESK’li işlemin iptali için OHAL İşlemleri için İnceleme Komisyonu'na başvurdu. Komisyon aradan 5,5 yıl geçmesine rağmen hala binden fazla dosya hakkında karar dahi vermedi. Haklarında herhangi bir soruşturma dahi bulunmayan KESK'li arkadaşlarımıza komisyonun verdiği ret kararlarını tanımıyor, protesto ediyoruz” dedi.

'Haklarında mahkeme kararı olmayan ret kararlarının iptal edilmesi ve arkadaşlarımızın tüm haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmesi gerekiyor' diyen Okyay, “Ne acıdır ki, en az 17 kişi hayatlarını kaybettikten sonra ‘gidemeyecekleri’ görevlerine komisyon kararıyla iade edilmişlerdir. Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen Barış Akademisyenleri'ne ilişkin OHAL Komisyonu’nun iktidarın talimatı ile aldığı anlaşılan ret kararları açıkça suçtur. Bu antidemokratik uygulamalara karşı fiili, meşru ve demokratik direnişimizi ve hukuki mücadelemizi her ne pahasına olursa olsun, tüm zorlukları göğüsleyerek sürdüreceğiz. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle yapılan ihraç uygulaması derhal sona erdirilmelidir. İş güvencesi iktidarın sopası haline getirilmemeli, sendikal örgütlenme önündeki engeller kaldırılmalıdır. İktidar başta örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır” çağrısında bulundu.

EYLEME 6 YAŞINDAKİ OĞLU İLE KATILDI

Bodrum’daki bir okulda sosyal bilgiler öğretmenliği yapan 39 yaşındaki Ruken Ay, eyleme altı yaşındaki oğlu ile katıldı. Ay, konuşmasında ihraç edildikten sonra geçirdiği zor dönemlerden bahsetti. Ay, şunları söyledi: “Boran’a sekiz aylık hamileydim, karnımdaydı. Bir gece vakti Resmi Gazete’de adım terörist olarak yazılarak ihraç edildim. Üzerinden altı yıl geçti, Boran bu kadar büyüdü. Ama ben işten atıldım neden atıldığımı bilmiyorum, işe döndüm, neden işe döndüğümü de bilmiyorum. Muhtemelen de öğrenemeyeceğim. O arada acılarımız, sıkıntılarımız, kayıplarımız oldu ama bir şekilde sizlerle birlikte dayanışma içerisinde olunca onları telafi edebildik. Acımızı az da olsa dindirebildik. Eğitim Sen’li sekiz öğretmen ihraç edilmiştik. Bazı arkadaşlarımızın göreve dönüşü reddedildi. O yüzden sevincimiz buruk. Onlarda göreve döndüğümüz zaman sevincimiz tamamlanacak. Bizim tek suçumuz kendi işlerinde kendi alanlarında öğrencilerini seven, okullarını seven hayatını mesleğine adamış olan öğretmenlerdik. Bizi yaklaşık 6 yıldır öğrencisiz bıraktılar. Gözyaşları içerisinde günlerimiz geçti. Bunların telafisi hiçbir şekilde olmayacak." (HABER MERKEZİ)

Etiketler Ruken Kaya Ay khk