Keşmir'de çığ: Rus kayakçı hayatını kaybetti

Hindistan'ın Keşmir bölgesinde çığ düşmesi sonucu Rus bir kayakçı hayatını kaybetti. Çığ sonrası mahsur kalan altı kişi hafif yaralarla kurtarıldıktan sonra tedavi altına alındı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Keşmir bölgesinde bir kayak tesisine yakın bir bölgede çığ düştü. Bölgede mahsur kalan altı kişi kurtarılırken, Rus bir kayakçı hayatını kaybetti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, turistlerin sık gittiği yerlerden biri olan Gulmarg'da, hafta başında yaşanan şiddetli kar yağışının ardından dün çığ uyarısı yapılmıştı. Bölgede bugün çığ meydana geldi. Olayın ardından yapılan ilk açıklamada, yabancı bir kayakçının öldüğü, bölgede mahsur kalan kişilerin olduğu belirtilmişti. Gulmarg kasabasından bir yetkili, Rus bir kayakçının öldüğünü, altı kişinin kurtarıldığını doğruladı. 

Gulmarg Kalkınma Kurumu Başkanı Wasim Raja, kurtarılan kayakçılar ile rehberlerinin hafif yaralandığını ve şu anda tedavi altında olduklarını bildirdi. 2021 yılından bu yana Hindistan'daki Himalayalar'da yaşanan çığ olaylarında 120'yi aşkın kişi hayatını kaybetti. Son olarak Şubat 2023'te Gulmarg yakınlarındaki zirvelerden koparak sürüklenen kar kütlesi sebebiyle iki Polonyalı kayakçı ölmüş, 19 kişi kurtarılmıştı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)