KESK’ten CHP’ye ziyaret: Torba yasayı AYM’ye taşıyın

KESK yöneticileri Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Gündemlerinde yaklaşan kamu çalışanları toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ve Meclis’ten geçen son torba kanun vardı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanları Şükran Kablan Yeşil ve Mehmet Bozgeyik ile KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal’dan oluşan heyeti, CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Toplantının gündeminde 1 Ağustos’ta başlayacak toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ve Meclis’ten geçen son torba yasa vardı.

'DEVLET MEMURLARI KANUNU İÇİN MUHALEFET ADIM ATMALI'

1 Ağustos’ta gerçekleşecek Kamu Görevlileri Toplu Sözleşme görüşmelerinde iletecekleri talepler hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi veren KESK yöneticileri, konfederasyonların, sendikaların kamu emekçilerinin söz ve karar sahibi olacağı demokratik bir çalışma yaşamı istediklerini dile getirdi. Görüşmede devlet memurları kanununun demokratikleşmesi için muhalefetin adım atması gerektiğini ifade eden KESK yöneticileri, toplu sözleşme ve grev hakkı önündeki engellerin kaldırılması taleplerinin altını çizdi. İktidarın bu kanunun değişmesi gibi bir gündemi olmadığı için muhalefete önemli görev düştüğünü kaydeden yöneticiler, kanunda gerekli değişikliklerin yapılması için adım atılmasını talep etti.

‘CHP SON TORBA YASAYI AYM’YE TAŞIMALI’

Geçtiğimiz hafta Meclis’te kabul edilen ve ek motorlu taşıtlar vergisi, cumhurbaşkanına 5 kat daha fazla ÖTV artırma yetkisi getiren torba yasa da görüşmenin bir başka gündemiydi. Son düzenlemelerin kamu emekçilerinin üzerinde çok büyük bir vergi yükü oluşturduğunu ifade eden KESK yöneticileri, CHP Meclis grubunun bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıması gerektiği yönünde düşüncelerini Kılıçdaroğlu’na bildirdi, bu yönde kamuoyunda da bir beklenti oluştuğunu ifade etti.

KILIÇDAROĞLU: CHP ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

Her iki talebi de olumlu karşılayan ve bu ve benzer konularda ortak hareket etmenin önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu da CHP’nin kamu emekçilerinin sorunlarıyla ilgili üzerine düşeni yapacağını kaydetti. (DUVAR)