KESK'ten Ankara’da 'Geçinemiyoruz' mitingi

KESK, İzmir ve Diyarbakır’ın ardından bugün de İstanbul ve Ankara’da alanlara çıktı. Ankara’daki miting “Geçinemiyoruz” sloganıyla Tandoğan Meydanı'nda düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

ANKARA - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), “Geçinemiyoruz” sloganıyla İzmir, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlediği bölgesel mitinglere İstanbul ve Ankara ile devam etti. Ankara Tandoğan Meydanı'nda kar yağışı altında yapılan mitingde “Emekten, Halktan Yana Bütçe” çağrısı yapıldı.

ÇEVRE İLLERDEN DE KATILIM SAĞLANDI

Ankara’daki mitinge KESK'e bağlı sendikaların yanı sıra çok sayıda emek örgütü, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerden de katılım sağlandı. 33 ilden katılım sağlanan bölgesel mitinge Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Türkiye İşçi Partisi de katıldı.

Mitinge katılanlar "Hükümet istifa", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Saraya değil halka bütçe" sloganları attı. Miting konuşmalarla devam etti.

'TEK ADAM REJİMİNİN YÖNETEMEME KRİZİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, çoklu bir krizle karşı karşıya olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Sadece ekonomik krizle boğuşmuyoruz. Aynı zamanda tek adam rejiminin yönetememe krizi ile karşı karşıyayız. Ekolojik krizle, kadınlara yönelik şiddetin ortaya çıkarmış olduğu krizle karşı karşıyayız. Bu kapitalist sistemin yaratmış olduğu neoliberal politikalar, özelleştirme politikaları, güvencesizleştirme politikaları, yani bu kapitalist barbarların artık sonuna gelmiş bulunmaktayız. İşte bizden bu yoksulluğa, bu işsizliğe karşı yeni bir toplumsal yaşamı inşa etmek için buradayız ve sizlerle bu kışta bu kıyamette sesimizi birleştiriyoruz. Biz biliyoruz ki her karanlığın bir şafağı, her kışın bir de baharı vardır. İşte o baharı getirenler burada, Tandoğan’dan, İstanbul’dan emekçileri coşkuyla, sevgiyle selamlıyorum."

'YAZDIĞINIZ EKONOMİ KİTABINI REDDEDİYORUZ. İSTİFA ETMENİZİ İSTİYORUZ'

Bozgeyik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Ekonominin kitabı yazdık' sözlerine ilişkin ise "Ekonominin kitabını yazdık diyorlar. Sizin yazdığınız ekonomi kitabı buysa biz bu kitabı reddediyoruz, kabul etmiyoruz ve bir an önce istifa etmenizi istiyoruz" sözleriyle karşılık verdi.

Bozgeyik konuşmasının devamında şu ifadeleri kaydetti:

"İşten çıkarma politikalarını arttırıyorlar. Her gün sendikalıların grev yapma haklarına yönelik, düşünce haklarımıza yönelik baskılarla karşı karşıyayız. İktidar bu baskı politikaları ile ömrünü uzatmaya çalışıyor ama nafile. Artık bu iktidar kanserli hücre gibi bütün vücuda yayılmış durumda. Bir an önce erken seçim diyoruz. Asıl ahlaksız olanlar, bu ülkenin kaynaklarını talan edenlerdir. Bu ülkenin değerlerini çiğnetenlerdir. Ahlaksız olanlar ormanlarımızı kendi yandaşına peşkeş çekenlerdir. Ahlaksız olanlar eğitimi, sağlığı özelleştirerek halkın ulaşımını engelleyenlerdir."