KESK ve BTS sürgünlere karşı oturma eylemi başlattı

İzmir'de KESK Şubeler Platformu ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) sürgün ve hukuksuzlukları protesto etmek için oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi her hafta pazartesi günü Alsancak Gar önünde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - KESK Şubeler Platformu ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) sürgünler ve hukuksuz işlemlere tepki olarak Alsancak Gar önünde oturma eylem başlattı. Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri eyleme destek verdi.

"TCDD'de sürgün hukuksuzluk devam ediyor" yazılı pankart taşınan oturma eyleminde grup adına açıklama yapan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, son dönemde özellikle TCDD Genel Müdürlüğü ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü'nce sendika üye ve yöneticilerinin ciddi baskı ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

DİLEKÇE HAKKINI KULLANANA SÜRGÜN

Akyol, pandeminin ilk günlerinde önlem alınmasıyla ilgili sadece dilekçe haklarını kullandıkları için şubelerinden 8 üye ve yöneticinin sürgün edildiğini belirtti.

Akyol, 2021'in ilk günleri olan 6 Ocak tarihinde Şube Sekreteri Mehdi Seyhan'ın Basmane Gar Müdürlüğü'ndeki görevinden Kars’a bağlı Topdağı İstasyonu’na, Şube Kadın Sekreteri Nurhan Karadağ'ın ise Sendika İş Yeri Temsilcisi olan eşi Ünal Karadağ ile birlikte Malatya’ya sürgün edildiğini söyledi. Ayrıca Akyol, Genel Merkez yöneticiliğimizi de yapmış, önceki Şube Başkanı Bülent Çuhadar'a ise iki kez kademe ilerleme cezası verilerek Malatya’ya sürgün edildiğini de belirtti.

'HER HAFTA PAZARTESİ GÜNÜ BURADAYIZ'

Son olarak yaşanan hukuksuzluğa karşı mücadele edeceklerini ifade eden Akyol, "Sürgünlerden sorumlu TCDD Genel Müdürlüğü yöneticilerini, Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nu sürgüne gönderen PTT Genel Müdürlüğünü ve tüm bunlara izin veren Ulaştırma Bakanlığını uyarıyoruz. KESK Bileşenleri yönetici ve temsilcilerine karşı yürütülen sürgün kararlarını geri almaya, sendikamıza üye ve yöneticilerine yönelik baskıya son vermeye ve aklı-selim bir şekilde yasa ve yönetmeliklere uygun davranmaya davet ediyoruz" dedi.

Akyol, KESK yönetici ve üyelerinin üzerindeki baskı ve soruşturmalar kalkana, sürgünler geri dönene kadar her hafta pazartesi günü saat 16.30 oturma eylemi gerçekleştireceklerini de belirtti. Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı. (DUVAR)