KESK Trabzon Şubeler Platformu: İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz

KESK emekçilerin aldığı ücretin enflasyon karşısında ezilmesini Trabzon'da protesto etti. Kamu emekçilerine ayrımsız 3600 ek gösterge ve enflasyona göre zam talebi dile getirildi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Trabzon Şubeler Platformu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için açıklama yaptı. Trabzon'un kent merkezindeki Meydan Parkı'nda yapılan açıklamada TÜİK’in manipüle ettiği enflasyon oranlarına karşı kamuda en düşük maaşın yoksulluk sınırına çekilmesi gerektiği ifade edildi.

'ADALETSİZLİKLER SON BULSUN'

KESK Trabzon Şubeler Platformu Sözcüsü Salih Kalyoncu, maaş zamlarının enflasyon oranının altında kaldığı bir gerçeklik yaşadıklarını dile getirdi. Kamuda yapılan sınavlarda mülakat uygulamalarının kaldırılması için mücadelerinin sonuç verdiğini dile getiren Kalyoncu, "Sırada 666 sayılı KHK ile gasp edilen ikramiyeler, havuz paraları, vekâlet ücretleri var. Sırada başta Maliye Bakanlığında olmak üzere uzman kadroların, merkez-taşra, gelir-gider ayrımına tabi tutularak yaratılan ücret adaletsizliklerinin son bulması var. Sırada ayrımsız 3600 ek gösterge talebimiz var. Taleplerimiz için dün olduğu gibi bugünde mücadele kararlılığımızı ortaya bir kez daha koyuyoruz. Yarın da mücadele kararlılığı içinde olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz!" sözlerini kullandı.

'LÜTUF DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ'

Memur Sen ile siyası iktidar tarafından kamu emekçilerine dayatılan satış sözleşmelerini unutmadıklarını dile getiren Kalyoncu, şu sözleri kullandı: "Emeğiyle geçinen milyonlarca yurttaşımızın temsilcisi ve sesi olarak bizler, halkın yoksullaştırılmasına, sefalete sürüklenmesine, ülke kaynaklarının tüketilmesine izin vermeyeceğiz. Kamu Emekçilerinin yıllardır gerileyen maaşlarının güncellenme ihtiyacı vardır, Kamu Emekçileri lütuf istemiyor, kamu emekçilerinin maaşları ve özlük haklarına ilişkin acilen toplu sözleşme masası kurulmalıdır."

'MÜLAKAT DEĞİL LİYAKAT'

"İnsan onuruna yaraşır ücret istiyoruz" diyen Kalyoncu, taleplerini şöyle sıraladı:
• Birinci Dereceye İnmiş tüm kamu çalışanları için şartsız koşulsuz 3600 ek gösterge istiyoruz.
• Mimar, mühendis ve şehir plancılarının ek göstergelerinin 4200 den 6400 e çıkarılmasını istiyoruz.
• Kamuda çalışan mühendis ve avukatların maaşlarının iyileştirilmesi için mühendisler için teknik sorumluluk tazminatı, avukatlar için hukuksal sorumluluk tazminatı İstiyoruz.
• Ek ödeme puanlarının 100 puan arttırılmasını istiyoruz.
• TÜİK’e Göre Yıllık Enflasyon yüzde 64,27 , ENAG’a göre yüzde 137,55, çarşı pazara göre ise yüzde 400 maaşlarımıza ek zam İstiyoruz.
• Anayasa Mahkemesi kararına rağmen ödenmeyen ikramiyelerimizi istiyoruz.
• Kira yardımı yapılmasını istiyoruz.
• Memur atamalarında mülakat değil liyakat esas alınsın istiyoruz.
• İşyerlerimizde mobinge son verilmesini, iş dağılımı, izin tayin gibi konularda adil olunmasını istiyoruz.
• Gelir vergisi birinci dilim oranının yüzde 15'ten yüzde 10’a düşürülerek, yoksulluk sınırına kadar olan maaşların-ücretlerin birinci vergi diliminde sabitlenmeli.
• Engelli yurttaşların erişebilirlik sorununun çözülmesini, engellilere yönelik kamu hizmetlerinin geliştirilmeli.

Etiketler KESK Trabzon