KESK Elazığ: Cebimizden alınanlar savaşa aktarılıyor

KESK Elazığ İl Örgütü'nün geçinemiyoruz eyleminde, "Bizim cebimizden alınanlar eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe değil silahlanmaya ve savaşa aktarılıyor" denildi.

KESK Elazığ İl Örgütü ile Elazığ Emek ve Demokrasi Güçleri, Hozat Garajı'nda basın açıklaması yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Elazığ İl Örgütü ile Elazığ Emek ve Demokrasi Güçleri “geçinemiyoruz” eyleminde bir araya geldi.

Hozat Garajı'nda toplanan kitle adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Musa Doğan, "Ülkeyi yönetenler büyüme rekorlarından, şahlanan Türkiye'den bahsediyorlar. Bir avuç sermayedar için, yandaş şirketler için dedikleri doğru olabilir. Ama emekçiler için, halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar kabarıyor, faturalar şahlanıyor" dedi.

'YAPTIKLARI, YAPACAKLARININ TEMİNATIDIR'

Türk lirasının her sabah döviz ve zamlar karşısında adeta pula döndüğü, yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıldığının belirtildiği açıklamada, 2020 bütçe yasa teklifine dikkat çekildi: "Türkiye'de yıllardır bütçeler, emekçilerden, halktan alınan vergilerin sermayeye, patronlara, yandaşlara aktarılmasının bir aracı haline dönüştü. Ve yaptıkları yapacaklarının teminatıdır."

'CEBİMİZDEN ALINANLAR SAVAŞA AKTARILIYOR'

İşçi ve emekçilerin, patronlardan daha yüksek oranda vergi ödediği bir ülke haline geldiğimizin vurgulandığı açıklamada, "Bizim cebimizden alınanlar işverenlere, patronlara, yandaş müteahhitlere teşvik, prim desteği, 'hazine garantisi', faiz olarak aktarılıyor. Bizim cebimizden alınanlar eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe değil; silahlanmaya ve iktidarın destek beklediği silah tüccarı devletlere ve savaşa aktarılıyor. Bizim cebimizden alınanlar, bir avuç yandaşın aldığı beş rakamlı üçer, beşer maaşa, itibar adı altındaki şatafata, yandaş vakıflara ve cemaatlere aktarılıyor" denildi. Memur Sen ile yapılan ağustos ayı satış sözleşmesinin iptal edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, kamu emekçileri ile kamu işçilerinin iki yıllık ekonomik ve sosyal haklarının, kamu emekçileri sendikalarıyla birlikte yeniden belirlenmesi çağrısı yapıldı.