'Kesik baş' cinayetinin faili diş hekimi çıktı

Söke'de çuval içinde başı kesik cesedi bulunan Şerefettin Akalan'ın katil zanlısı olarak diş hekimi Alper Ö. ile babası H.Ö. ve V.Ö. gözaltına alındı. Cinayeti itiraf eden Alper Ö. tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın Söke'de kaybolduktan 1 ay sonra çuval içinde başı kesik cesedi bulunan 40 yaşındaki Şerefettin Akalan'ın katil zanlısı olarak gözaltına alınan diş hekimi Alper Ö. tutuklandı.

DHA'nın aktardığına göre evli ve 4 çocuk babası Şerafettin Akalın 14 Aralık akşam saatlerinde çarşıya gitmek üzere evinden çıktı. Akalın'dan bir daha haber alamayan yakınları, polise kayıp başvurusunda bulundu. Ancak Akalın'ın izi bulunamadı. 

14 Ocak günü Granta Mezarlığı yakınında vatandaşlar, boş arazide çuval içinde ceset bulunca jandarmaya haber verdi.

İncelemede çuval içindeki başı kesik cesedin bir aydır kayıp olarak aranan Şerafettin Akalın'a ait olduğu belirlendi.

Jandarma ekipleri çevredeki mobese kameraları inceleme aldı. Şüphelilerin özel bir klinikte çalışan diş hekimi Alper Ö. (34), babası H.Ö. (71) ve V.Ö. (39) olduğu tespit edildi. Söke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile polis ve jandarma ekipleri İzmir’in Torbalı ilçesinde bir adres ile Söke'de 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar yaptı, Alper Ö., babası H.Ö. ve akrabaları V.Ö. gözaltına alındı.

Sorgulamada Alper Ö., Akalın’ı kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Alper Ö.'nün ifadesinde, kendisine ait arazide tartıştıkları Akalın'ın balta ile kendisine saldırdığını ve arbede sırasında öldürdüğünü itiraf ettiğini söylediği öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden Alper Ö. tutuklanırken, baba H.Ö. ile V.Ö. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

(HABER MERKEZİ)