Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz: Kumsalları, mafyavari kişiler alırsa yerel esnaf ölür

Edirne'de kumsalın kiralanmasına tepki gösteren Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, mafyavari ilişkilerde bulunan kişilerin bu alanları alması halinde esnafın öleceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Deniz Çil

EDİRNE- Edirne’nin Keşan ve Enez ilçelerinde bulunan alanların Edirne Çevre Koruma Vakfı tarafından üç yıllığına ihale usulüyle kiralanacak olmasına tepkiler devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen yıl Muğla Çevre Vakfı'na (MUÇEV) ihalesiz verilen kumsallar, bu yıl da Edirne Çevre Koruma Vakfı’na verildi.

Vakıf, 14 parselden oluşan 127 bin 464,32 metrekarelik kumsal alanları 23 Haziran 2021 Çarşamba günü 35 bin-1 milyon 250 bin TL muhammen bedellerle ihaleye çıkartacak. Kumsalların kiralanmasına tepki gösteren Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, Keşan ve Enez sahillerindeki kumsalların kiralama ihalesinden iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

'PARA ÖDEMEDEN GİRİLEBİLECEK ALAN KALMIYOR'

Keşan ve Enez sahillerindeki kumsalların, ihaleye çıkartılacağını belirten Karagöz, “Kumsalların ihaleyle kiralanması durumunda günübirlik tatil için gelenlerin para ödemeden girebilecekleri bir alan kalmıyor. Yapılanlar hem uluslararası sözleşmeye hem Anayasa'ya hem de bakanlar kurulu kararlarına aykırıdır. Sahiller, doğal SİT alanlarıdır. Edirne Valisi’nden talebimiz ihalenin iptal edilmesidir” dedi

'YEREL ESNAF KİRALAYAMAZ'

Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz

İhaleye çıkacak alanların yerel esnaf tarafından alınabilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Karagöz, “İhaleyle kiralanması durumunda, telafisi mümkün olmayacak sonuçlar çıkabilir. Ortalıkta dolaşan pis kokular, Saros Sahilleri'ne de yansıyabilir. Mafyavari ilişkilerde bulunan kişiler bu alanları alırsa, yerel esnafımız ölür. Halkımız, elini kolunu sallayarak kumsallardan yararlanamaz. Bunun görülmesi lazım. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

'BAKANLIK HER RENGİ AMERİKAN DOLARI GİBİ YEŞİL GÖRMEYE BAŞLADI'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 'doğada var olan her rengi, Amerikan Doları gibi yeşil görmeye başladığını' söyleyen Karagöz, sözlerini şöyle tamamladı: “Kumsallar, ormanlar ve deniz, ticari mal olarak görülüyor. Her şey para ve ticari mal değildir. Halka ait olan bu kıyılar halkta kalmalı. Buradan illa para alınacaksa, cüzi miktarlarda bu yerler belediyeler arasında bölüştürülebilir. Bu alanlar, belediyelere, ikinci şahıslara kiralamama koşuluyla verilebilir. Halk plajlarına dönüştürülebilir. Halka gerçekten temiz bir kıyı şeridi, kumsal ve tatil yerleri çıkartılabilir. Tuvalet, duş, şezlong gibi hizmetleri belediyeler sunabilir.”