Kerestecioğlu'ndan Varank'a 'rica': Ay'a sert iniş yapılacakmış, lütfen yanınızdaki zatı da götürün

HDP'li Kerestecioğlu, İçişleri Bakanı Soylu’yu işaret ederek “Sanayi Bakanı'ndan bir ricada bulunacağım, Ay'a sert iniş yapılacakmış. Lütfen yanınızdaki zatı da götürün. Hava değişimi iyi gelir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2022 yılı bütçeleri görüşüldü.

Görüşmelerde HDP adına söz alan Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret ederek, “Gün boyu herkese parmak sallayıp herkesi geren, sonra da mutlulukla gülümseyen, gerçekten enteresan bir kişilikle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Kerestecioğlu daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanında oturan Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank'a seslendi:

“Sanayi Bakanı'ndan bir ricada bulunacağım çünkü 'uzay vatan' diye bir kelime de kullanıldı, sanıyorum orada da bir parselleme durumu var ve Ay'a sert iniş yapılacakmış. Lütfen, gerçekten, yanınızdaki zatı da götürün. Hava değişimi iyi gelir diyorum çünkü burada bu kadar parmak sallayacak bir durum yok.”

Kerestecioğlu’nun sözleri üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yerinden, “Biz bırakmayız, yargılayacağız biz onu, bırakmayız” diye seslendi.

Kerestecioğlu konuşmasına, “Bakanlığa gelmiş birisinin artık insanların eleştirilerine, sözlerine tahammül edecek bir olgunluğa sahip olması lazım; e, böyle değilse de o zaman bakan olmaması lazım” sözleriyle devam etti. (DUVAR)