Kendisini oklavayla savunan kadına 'meşru müdafaa'dan beraat

Kayseri'de eşini darp eden A.S.'ye 3 bin 360 TL para cezası verildi. Kendisini korumak için oklava kullanan ve A.S.'nin yüzünü tırmalayan B.S. ise meşru müdafaa kapsamında beraat etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'de26 Şubat 2022'de iddiaya göre B.S. (36), eşi A.S.'den (42) trıraş olup duş almasını isteyince aralarında tartışma çıktı. A.S., eşinin saçından tutup sürükledi, ardından yüzüne kafa attı. B.S. ise saldırı sırasında kendisini oklava ile savunarak eşine vurdu ve yüzünü tırmaladı. Birbirlerinden şikayetçi olunca her ikisi hakkında da 'Eşe karşı kasten yaralama' suçundan dava açıldı.

DHA'nın haberine göre Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında A.S., B.S.'nin  kendisinden iki kez tıraş olmasını ve duş almasını istediğini belirterek "Eşim ile tartıştık. Oklava ile vurdu. Şikayetçi değilim. Önce ben onu darp ettim. Hakaret edince böyle oldu" dedi. Eşinden şikayetçi olmadığını belirten B.S. de "Eşim sinirlerine hakim olamıyor. Olay günü de sinirlendi, beni darep etti. Ben de kendimi savundum. Oklava ile vurdum, yüzünü çizdim" diye konuştu.

Mahkeme, A.S.'yi, 'Eşe karşı kasten yaralama' suçundan 168 gün karşılığı 3 bin 360 TL para cezasına çarptırdı. Hakim, sanığın daha önce sabıkasının olması nedeniyle cezasında erteleme yapmadı. E.S.'nin ise eşinin şiddetine maruz kaldığı için kendisini savunduğu gerekçesiyle ‘meşru müdafaa’ kapsamında beraatine hükmedildi. (HABER MERKEZİ)