Kemer Country'deki yıkım ve tepkiler sürüyor: Polis eylemciyi yerde sürükledi

Kemer Country'nin yerine konut yapılmasına tepkiler devam ediyor. Çalışmalara tepki olarak kamyonun önüne yatan bir kişi, polisler tarafından yerlerde sürüklenerek kenara çekildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demirören Holding'in borcuna karşılık Ziraat Bankası'na devredilen, İstanbul'da bulunan Kemer Country’deki arazilerde tepkilere rağmen polis ablukasında inşaat devam ediyor. Çalışmalara tepki gösteren bölge halkıyla polis arasında arbede yaşandı. İnşaat kamyonunun önüne yatan bir kişi yerlerde sürüklendi.

Halk TV'den Hazal Ocak'ın haberine göre, kepçeler bugün site duvarlarını yıkmaya başladı. Kepçeler yeşil alanlarda kazı çalışmalarını sürdürürken halkı da tepki göstermeye devam ediyor.

Nöbet başlatan bölge sakinleri ise oturma eylemi yaptı ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Kepçeler site duvarlarını yıkarken, bölge halkı tepki gösterdi ve polisle arbede yaşandı. İnşaat kamyonun önüne yatan bir kişi, polisler tarafından yaka paça yerlerde sürüklendi.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, bölge halkının eylemi sırasında, polisler bir kişiyi gözaltına almaya çalıştı ama eylemciler izin vermedi. Polis müdahalesiyle halkın uzaklaştırmasıyla iş makinesi de duvarın bir kısmını yıktı.

Polisin müdahalesi sırasında bir kadın fenalaştı ve kontrol için ambulansa götürüldü. Sloganlarla ve düdük çalarak duvarın arkasında saatlerce bekleyen eylemcilerin direnişi üzerine iş makinesi operatörü de çalışmayı yarıda bıraktı. Ekipler ve iş makinesi alandan uzaklaştı.