Kemal Türkler mezarı başında anıldı

DİSK’in kurucusu Kemal Türkler, katledilişinin 43’üncü yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) kurucusu ve ilk Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 43'üncü yılında Topkapı Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. DİSK öncülüğünde gerçekleştirilen anmaya, Türkler’in kızı Nilgün Soydan’ın yanı sıra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile konfederasyona bağlı sendikaların yöneticileri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre mezarlık girişinde toplanan kitle buradan Türkler’in mezarına yürüyüş gerçekleştirdi. Kemal Türkler’in fotoğraflarının taşındığı yürüyüş boyunca sık sık “Kemal Türkler ölümsüzdür” ve “Kemal Türkler kavgamızda yaşıyor” sloganları atıldı. Türkler’in mezarının başına gelinmesiyle beraber saygı duruşu gerçekleştirildi.

'DÜŞÜNSEL FELSEFESİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ'

Anmada ilk olarak söz alan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu,  Türkler’in yaşamı boyunca emekten yana mücadele ettiğini ve bu nedenle işçi sınıfı olarak kendisine minnet duyduklarını söyledi. Türkler’in işçi sınıfına miras bıraktığı düşünsel felsefeyi devam ettireceklerini belirten Serdaroğlu, “Onu bizden koparttılar ama biz 43 yıldır onu kopartanlara karşı yeniden ilmek ve düğüm atmak için mezarının başındayız. Bilsinler ki 54 yıllık o onurlu mücadelesinin ortaya koymuş olduğu sevgi hiçbir şekilde ortadan kalkmadı, kalkmayacak” dedi.

Ardından Kemal Türkler Vakfı adına söz alan Türkler’in kızı Nilgün Soydan, anmaya katılan herkese minnettar olduğunu ve mezarı başında ortaya çıkan tablonun kendisi için onur verici olduğunu kaydetti.

'TÜRKLER İŞÇİ SINIFIDIR'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, Türkler’in, DİSK ve işçi sınıfının ülkedeki karşılığı anlamına geldiğini belirtti. Ülkenin şuan ekonomi başta olmak üzere birçok konuda ağır bir süreçten geçildiğini ifade eden Çerkezoğlu, “Bugün yaşadığımız bu ağrı tablonun, ülkedeki işçi sınıfının yarısından fazlasının açlık sınırının altında bir asgari ücrete mahkum edildiği, ülkede yıllarca emek üretmiş ve emekli olmuş insanlarımızın bırakın yoksulluk ve açlık sınırını, açlık sınırının bile yarısı kadar bir ücret ile hayatını sürdürmek zorunda bırakıldığı,  gençlerimizin geleceğinin işsizlikle karartıldığı, Türkiye işçi sınıfının sendikasızlığa ve örgütsüzlüğe mahkum edildiği bu tablo tesadüf değil. 21 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının sınıfsal ve siyasal tercihlerinin sonuçlarını yaşıyoruz” diye belirtti.

DİSK olarak bu süreçte temel mücadele hedeflerinin, sendikalaşma ve örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılması olacağını vurgulayan Çerkezoğlu, “Mücadelemiz, Türkiye işçi sınıfının kendi emeği ve hayatı üzerinde söz ve karar sahibi olabildiği, gerçek bir demokrasi ile eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik temelinde kurulacak emeğin Türkiye’sinin mücadelesi olacak” dedi. 

Konuşmaların ardından Türkler’in mezarı başına karanfil bırakıldı. (HABER MERKEZİ)