Kemal Özkiraz: İnsanlar seçime kadar AKP, sonra bakacağız diyor

AK Parti'de atılan adımların seçim öncesinde güç kaybetmeyeye dönük olduğu değerlendirmesini yapan Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, " İnsanlar 'seçime kadar AKP'liyiz Kemal bey' diyorlar ama seçime kadar..." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artı TV'de Ayşe Yıldırım ve Kemal Göktaş'ın sunduğu Detay programına konuk olan Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, AK Parti seçmeni ile ilgili değerlendirmeler yaptı. 

Erken seçim tartışmalarına ilişkin, "Erdoğan'ın kaderi Bahçeli'nin iki dudağı arasında. Şimdi burada erken seçim olmayacak derim yarın seçim olur. Ya da seçim olacak derim olmaz. Türkiye burası her an her şey olabilir" diyen Özkiraz, "AKP'den ayrılmak isteyen müthiş sayıda insan var" şeklinde konuştu.

'DEVA VE GELECEK'İ BEKLİYORLAR'

Özkiraz, "DEVA ve Gelecek Partisi'ni hâlâ bekliyorlar. Her ay bir miktar daha yükseliyor bu iki parti" diyerek şöyle devam etti: "Anketlerimde de sohbetlerimde de çok karşılaşıyorum. İnsanlar 'seçime kadar AKP'liyiz Kemal bey' diyorlar ama seçime kadar. Bakacaklar AKP'nin durumuna, devam edebilecek gibiyse oy vermeseler dahi oradan gibi gözükmeye devam edecekler." 

'CUMHUR İTTİFAKI FARKLI KAYBEDECEK'

Cumhur İttifakı'nın seçimlerde farklı kaybedeceğini de öne süren Özkiraz, "AKP-MHP'nin son üç dört aydır attığı her adım erken seçime yönelik. Ancak bunu henüz başaramadılar. Ne İYİ Parti'yi bölebildiler ne de CHP'yi yanlarına çekebildiler. Bunlardan birisi olmadan Erdoğan'ın erken seçim kararı alacağını tahmin etmiyorum" dedi. Özkiraz, "Erdoğan, erken seçime gidecekmiş gibi yaparak partisini diri tutuyor, partisinden ayrılmaları engelliyor" şeklinde konuştu. 

'MUHALEFET İLK DEFA AKP'NİN ARKASINDA HİZALANMADI'

"Gare'den sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık Erdoğan eline bayrak aldığında arkasına sıralanan bir muhalefet göremeyecek" diyen Özkiraz, şunları söyledi: "Toplumsal muhalefet de bu üslubu çok benimsedi. AKP-MHP seçmenleri dahi dediler ki, 'Yahu bir dur. Bize çıkıp 16 tane şehidimiz var dediniz, 10 dakika sonra CHP vatan haini dediniz, CHP daha şehitleri dahi duymadı' demeye başladılar."