Kemal Özkiraz: Bugün seçim olsa Cumhur İttifakı 6 şehri daha kaybedecek
Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, bugün yerel seçim olsa Cumhur İttifakı'nın elindeki 6 şehri daha Millet İttifakı'nın kazanacağını öne sürdü.
DUVAR - Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz son araştırmalarına göre bugün bir yerel seçim olması durumunda AK Parti'nin elindeki 5, MHP'nin elindeki bir şehrin CHP ve İYİ Parti'ye geçeceğini söyledi.
"Yok olmak üzere olan bütün iktidarla MHP'ye sarılır ve MHP'ye kim sarıldıysa iktidardan düşer" değerlendirmesini yapan Özkiraz, iktidarın sıkıştıkça çıkış aradığı ancak 'iki ileri bir geri' adımlar attığını söyledi.
Özkiraz kişisel Youtube hesabında yaptığı açıklamalarda, Erdoğan'ın gönüllü olarak bir seçime gitmeyeceğini savundu.
Cumhur İttifakı'nın çok uzun süre gitmeyeceğini ve 2023'e kadar devam etmeyeceğini savunan Kemal Özkiraz, Avrasya'nın son anket ve analizlerine göre bugün seçim olsa 5 büyükşehir ve bir il belediyesinin el değiştireceğinin ortaya çıktığını belirtti.